Простий в приготуванні і дуже смачний торт-морозиво «3 смаку».
Інгредієнти
Розмір форми:
- 13 х 10 х 20 см.
Основа:
- Печиво — 300-320 грамів
Ванільне морозиво:
- Вершки 33% — 250 грамів
- Ванільний цукор — 10 грамів
- Згущене молоко — 80 грамів
Шоколадне морозиво:
- Вершки 33% — 250 грамів
- Какао — 2-3 ч. л.
- Згущене молоко — 80 грамів
Морозиво крем-брюле:
- Вершки 33% — 250 грамів
- Варене згущене молоко — 80 грамів
Меренга:
- Білки — 3 шт. (близько 100 грамів)
- Цукор — 110-120 грамів
- Ванільний цукор — 10 грамів
- Щіпка солі
Приготування
1. Форму викласти харчовою плівкою і печивом. При необхідності печиво можна розрізати, щоб воно вмістилося в форму.
2. Для ванільного морозива, збиваємо охолоджені вершки з ванільним цукром. Додаємо у збиті вершки і ще трохи збиваємо згущене молоко.
3. Для шоколадного морозива, в згущене молоко додаємо какао. Вершки збиваємо і також додаємо згущене молоко з какао до вершків.
4. Для морозива крем-брюле, збиваємо вершки, додаємо варене згущене молоко. Не забувайте, щоб вершки добре збилися, вони повинні обов’язково бути дуже холодними.
5. Ложкою викладаємо в підготовлену форму кожен вид морозива, постійно чергуючи, щоб вийшов гарний малюнок. Також можна залити морозиво шарами. Накриваємо верх печивом. Контейнер закриваємо кришкою, щоб не потрапляли зайві запахи і відправляємо в морозильну камеру до повного заморожування. Краще за все залишити в морозилці на 12-24 годин.
6. Для меренги збиваємо білки з дрібкою солі, поступово додаємо цукор і ванільний цукор. Збиваємо до міцних пік, на це може піти 10-15 хвилин.
7. Дістаємо заморожений торт. Зверху покриваємо його меренгою, можна зробити будь-які візерунки. Тепер ставимо торт на 4-5 хвилин в духовку, прогріту до максимуму (240-250 градусів), щоб меренга зарум’янилася.
Подробиці приготування дивіться у короткому відео рецепті.
Смачного!