Чимало господинь намагаються приготувати для своєї сім’ї щось небанальне, передають Патріоти України.
Інгредієнти: куряча або індича печінка (800 г), молоко (50-70 мл), борошно (3 ст. л.), яйце (1 шт.), сіль (1 ч. л.), цибуля (1 шт.) , рослинна олія, вершкове масло.
Печінкові оладки краще готувати з індичої печінки – вони вийдуть більш ніжними, але можна і з більш дешевої – курячої.
Приготування:
Печінку промити, очистити від плівки і жовчних проток. Подрібнити печінку в м’ясорубці, посолити або додати інші спеції.
Взяти маленький сотейник і вилити в нього 50-70 мл молока, злегка підігріти, поступово всипати борошно (його попередньо просіяти через сито). Весь час ретельно перемішувати, щоб не утворювалися грудочки. Додати 1 яйце і 1 столову ложку рослинної олії і теж перемішати. Тісто має вийти не сильно рідким і не сильно густим – як на оладки.
З’єднати подрібнену печінку і молочно-борошняну суміш, дати їй постояти 20-30 хвилин.
Фото: pixabay.com
Взяти сковороду з антипригарним покриттям (можна млинцеву) і добре розігріти її. Смажити млинці краще на суміші з вершкового масла та рослинної олії.
Ложкою викласти печінкову масу на сковороду з маслом, формуючи круглі оладки. Як тільки млинець підрум’яниться – перевернути на іншу сторону. Виконати те ж саме, поки тісто не закінчиться.
На окремій сковороді посмажити дрібно нарізану цибулю з вершковим і рослинним маслом. Робити це краще, злегка посипавши цибулю цукром. Він карамелізує цибулю і не дає їй пригорати.
Подавати печінкові оладки, посипавши їх смаженою цибулею, зі сметаною або соусом.