Наближається Масляна, а це ознаає, що час купувати борошно і готувати сковорідки для млинців. У 2021 року свято випадає на 14 березня, а Масляний тиждень стартує 8 березня, передають Патріоти України.
Млинці на кефірі
Млинці на кефірі – один з найпопулярніших варіантів приготування. Тісто виходить трохи щільним і з приємною, ледь відчутною кислинкою.
- кефір – 400 мл
- борошно – 170 г
- яйця – 2 шт.
- сіль – щіпка
- цукор – на смак
- сода – 0,5 ч. л.
- олія – 1 ст. л.
Важливий момент: всі інгредієнти мають бути кімнатної температури!
- У миску вилити кефір (кімнатної температури), вбити яйця, додати цукор на смак і дрібку солі.
- Вимішати вінчиком до однорідності, потім почати поступово порціями додавати борошно. Борошно додавати потроху, не припиняючи вимішувати, маса має вийти гладкою, без грудочок.
- У чашці розвести соду з невеликою кількістю холодної води. Додати в тісто і влити столову ложку олії. Ще раз добре вимішати вінчиком.
- На антипригарну сковороду наливати ополоником тісто й одразу нахиляти в різні боки, щоб тісто рівномірно розтеклося по поверхні тонким шаром. Оскільки до складу тіста входить олія, то сковорідку змащувати маслом не потрібно.
- Смажити млинці до золотавого кольору з обох боків.
Млинці на молоці
Млинці на молоці – це універсальний рецепт, який підходить для приготування як українських налисників, так і французьких крепів. Млинці за цим рецептом виходять тонкими і мереживними, а начинку в них можна загортати як солодку, так і солону.
Млинці на воді
І ще один простий рецепт млинців, цього разу на воді. Попереджаємо відразу: це не веганський рецепт, оскільки до складу тіста входять яйця.
- вода – 500 мл
- борошно – 2 склянки
- цукор – 2 ст. л.
- сіль – щіпка
- олія – 1 ст. л.
- яйце – 3 шт.
- Воду налити в миску, додати яйця, перемішати. Додати цукор і сіль, ще раз перемішати.
- Додати все борошно та збити тісто міксером. Якщо міксеру немає, то додавати борошно порціями, постійно збиваючи вінчиком.
- У готове тісто влити олію, перемішати і ополоником наливати тісто на розпечену і трохи змащену олією пательню.