Навіть банальні млинці можна зробити делікатесом, якщо приготувати їх трохи інакше, ніж зазвичай. Додаємо до них півкіло фаршу з грибами, загортаємо, а потім ще і запікаємо в духовці до хрусткої скоринки.
Курячий фарш (500 г) змішуємо з двома дрібно нарізаними або подрібненими в блендері цибулинами середнього розміру. Вливаємо сюди 6-7 столових ложок молока або води, всипаємо половину чайної ложки чорного меленого перцю, сіль за смаком — і ретельно перемішуємо.
Тепер приготуємо грибну начинку: для цього розігріваємо в сковороді з товстим дном 50 г топленого вершкового масла і обсмажуємо до золотистого кольору цибулину, нарізану на чверть кільця. Додаємо на сковороду 10-12 нарізаних пластинками печериць і обсмажуємо. Солимо до смаку і знімаємо з вогню.
Настала пора пекти яєчні млинці. Розбиваємо сім курячих яєць в глибоку миску, додаємо сім столових ложок молока і половину чайної ложки солі. Перемішуємо вінчиком до повної однорідності. Беремо млинцеву сковороду з товстим дном і добрим антипригарним покриттям, змащуємо рафінованою олією і випікаємо на ній з отриманої суміші 10 тонких млинців.
На кожен млинець спочатку викладаємо столову ложку курячого фаршу і рівномірно розмазує по всій поверхні млинця. Потім поверх однієї з половин млинця розподіляємо столову ложку грибної зажарки. Гриби присипаємо дрібкою натертого твердого сиру. Скручуємо млинець в рулетки, починаючи з грибної сторони.
Згорнуті рулетики укладаємо в форму для запікання, злегка змащену олією. Зверху кожен млинець тонко намазуємо сметаною (можна майонезом) за допомогою кулінарної кисті. Злегка присипаємо натертим твердим сиром і запікаємо в духовці 25-30 хвилин при температурі 180 С.
Страва вийшла і проста, і ситна одночасно. Її можна подавати як сніданок і як обід.