Ні, ми не збожеволіли. Приготувати суп за три хвилини цілком реально. Головне, щоб ви мали готовий бульйон. Ми вам уже розповідали, що бульйон – із тих продуктів, які завжди мають бути на будь-якій кухні, передають Патріоти України.
Його можна наварити в будь-який вільний день, заморозити в порційних пакетах і за необхідності розморожувати, готуючи на його основі супи й пюре, а також додавати в соуси, каші та рагу. Для заморожування радимо робити дуже концентрований бульйон, щоб після розморожування в ньому зберігалися всі смаки і він не був надто водянистим.
Цей рецепт – той самий випадок, коли вам знадобиться готовий бульйон. За наявності готового відвару з м’яса або овочів ви зможете приготувати суп лише за декілька хвилин.
Суп із яйцем дуже популярний в Азії. У Китаї він називається даньхуатан і готується на курячому бульйоні, куди тонкою цівкою вливають збите яйце, яке згортається тонкими пластівцями. Крім того, такий суп часто готують у Європі, Америці та Японії.
Знадобиться:
- бульйон
- яйця
- соєвий соус
- зелена цибуля
Кількість інгредієнтів залежить від порцій і густоти супу. На одну порцію зазвичай іде склянку бульйону і одне яйце. Соєвий соус в Азії додають у всі страви замість солі. Яйця потрібно збити виделкою й за бажанням чимось згустити – наприклад, борошном або крохмалем. Так суп вийде більш густим. Однак цей пункт не є обов’язковим.
- Бульйон підігріти. Цибулю подрібнити ножем.
- Яйця збити в мисці з соєвим соусом і тонкою цівкою влити в каструлю з бульйоном, постійно помішуючи.
- Подаючи, посипати зеленою цибулею.