Рецепт закусочного млинцевого торта з начинкою. Млинці створюємо з тертої картоплі, смажимо по черзі на сковороді. Прошаровуються їх начинкою з яєць, м’якого сиру, зелені і маринованої цибулі, яка надає страві особливий різкий і кисло-солодкий смак. Страва просто ідеально підійде для святкового столу, вона ситна і апетитна, має привабливий зовнішній вигляд.
Необхідні продукти:
- Картопля – 1 кг
- Яйце куряче – 2 шт
- Борошно – 5 ст.л
- Яйця для начинки – 3 шт
- Плавлений сирок – 2 шт
- Цибуля ріпчаста – 1 шт
- Цукор – 1.5 ч.л
- Оцет – 2 ст.л
- Зелень – 20 г
- Майонез – 4 ст.л
- Сметана – 4 ст.л
- Сіль за смаком
Як приготувати картопляний торт
1. Підготуйте всі продукти для приготування страви. Бульби картоплі очистіть від шкірки, ретельно вимийте, натріть на дрібній тертці. Картопляну стружку помістіть в глибоку ємність, присипте сіллю, перемішайте, відставте на 10 хвилин в сторону, щоб картопля пустила сік.
2. У цей час замаринуйте цибулю. Головку цибулі очистити, нарізати тонкими смужками, залийте гарячою водою, щоб вона злегка покрила овоч. Додайте оцет, цукор і сіль, перемішайте, відставте маринуватися на 15 хвилин.
3. Картоплю руками повністю відіжміть від рідини, злийте її. Вбийте в картоплю яйця, додайте борошно. Суміш ретельно перемішайте до однорідності.
4. Невелику сковорідку добре розігрійте на плиті, поверхню змастіть соняшниковою олією, викладіть 3 ст.л. картопляної маси, розрівняйте по всьому периметру пательні.
Смажте картопляний корж 2 хвилини з одного боку, після переверніть на іншу сторону, смажте до рум’яної.
5. Таким чином посмажте інші коржі однакової товщини. Має вийти 6-7 шт.
6. Підготуйте начинку. Яйця заздалегідь зваріть круто, натріть їх на дрібній тертці. Плавлені сирки трохи підморозьте в холодильнику, щоб вони стали твердішими, потім подрібніть на тертці. Свіжу зелень дрібно наріжте ножем.
7. На плоску тарілку викладіть один картопляний корж. Сметану і майонез змішайте, невелику кількість отриманого соусу нанесіть на корж з одного боку, розмажте. Зверху викладіть частину подрібнених яєць.
8. Мариновану цибулю відіжміть від маринаду, невелику порцію викладіть на яйця. Наступний шар зробіть з тертого плавленого сиру і зелені.
9. Зверху покладіть другий шар, змастіть соусом, викладіть всі компоненти начинки. Таким чином сформуйте інші шари, поки не закінчаться підготовлені продукти.
10. Верхній шар змастіть соусом, прикрасьте подрібненою зеленою цибулею і часточками смажених грибів. Також можна прикрасити торт на свій розсуд.
Поставте його в холодильник на кілька годин для охолодження і просочення шарів. Готовий торт наріжте на порційні шматки.