Курка у кращих східних традиціях! Густий, запашний, медово-пряний, йогуртово-ніжний і томатно-пікантний одночасно соус зробить і з куркою, і з овочами щось неймовірне. Порція на одного — щедра і ситна, інформує Ukr.Media.
Курка і кокос — поєднання, яке дуже люблять в Азії. Найчастіше м’ясо просто тушкують у кокосовому молоці, додають його в кляр або каррі. Курка в кокосі готується дуже соковитою, з апетитною солодкуватою скоринкою.
Курячі стегенця з овочами у фользі
Інгредієнти
- 3 окосту
- 6 картоплин
- 3 болгарських перців
- 3 помідори
- 3 зуб. часнику
- 1 качан кукурудзи
- 1 перець чілі
- 3 ст. л. йогурту
- 1 ст. л. томатної пасти
- 1 ст. л. меду
- сіль за смаком
- чорний перець за смаком
- 1 ч. л. чебрецю
- 1 ст. л. ложка каррі
- 3-4 ст. л. соняшникової олії
Приготування
- Приготуйте соус-маринад. Для цього змішайте йогурт, томатну пасту, мед, чебрець, карі, олію. Посоліть, поперчіть за смаком.
- Окіст без шкіри густо змастіть соусом і залиште хвилин на 30. Картоплю очистить, наріжте крупно, так само наріжте кукурудзу, помідори, болгарський і гострий перець.
- Підготуйте 3 листи фольги. Покладіть на кожен по окосту і по жмені нарізаних овочів, додайте кукурудзу і часник. Підверніть краї фольги конвертом.
- Надішліть згортки в розігріту до 190 градусів жаровню на 40 хвилин.
Курячі гомілки в кокосовій стружці
Інгредієнти
- 6 курячих гомілок
- 2 ст. л. пшеничного борошна
- 4 ст. л. кокосової стружки
- 1 яйце
- сіль за смаком
- 100 мл соняшникової олії
- 3 ст. л. соєвого соусу
- 4 мандарини
- 1 ч. л. імбиру
- червоний перець за смаком
- чорний перець (мелений) за смаком
Приготування
- Готуємо маринад. Змішайте сік мандаринів, соєвий соус, два види перцю і сіль. Помістіть гомілки в маринад на 6 годин і обов’язково переверніть їх через кілька годин після початку маринування. Маринад збережіть, прокип’ятіть і полийте ним курочку перед подачею.
- Підготуйте три глибокі тарілки для борошна, збитого яйця і кокосової стружки. Трохи підсоліть борошно та обваляйте в ньому гомілки. Потім занурте кожну в яйце та обваляйте в кокосовій стружці.
- Поставте жаровню розігріватися, а поки обсмажте курку на рослинній олії на розігрітій сковороді з обох боків по 5 хвилин.
- Змастіть форму для запікання (або лист) олією, перемістіть туди гомілки та запікайте при 200 градусах 35 хвилин.
Важливо: курячу шкіру радимо зняти, не нехтуйте цим кроком. Скоринка під час запікання в рукаві не створиться. Зайвий жир, що витопився, переб’є смак соусу та овочів.
Смачного!
Загрузка...