Курячі ніжки! Два дуже вдалі рецепти на будь-який випадок життя!

0

Курка у кращих східних традиціях! Густий, запашний, медово-пряний, йогуртово-ніжний і томатно-пікантний одночасно соус зробить і з куркою, і з овочами щось неймовірне. Порція на одного — щедра і ситна, інформує Ukr.Media.

Курка і кокос — поєднання, яке дуже люблять в Азії. Найчастіше м’ясо просто тушкують у кокосовому молоці, додають його в кляр або каррі. Курка в кокосі готується дуже соковитою, з апетитною солодкуватою скоринкою.

Курячі стегенця з овочами у фользі

Інгредієнти

  • 3 окосту
  • 6 картоплин
  • 3 болгарських перців
  • 3 помідори
  • 3 зуб. часнику
  • 1 качан кукурудзи
  • 1 перець чілі
  • 3 ст. л. йогурту
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • 1 ст. л. меду
  • сіль за смаком
  • чорний перець за смаком
  • 1 ч. л. чебрецю
  • 1 ст. л. ложка каррі
  • 3-4 ст. л. соняшникової олії

Приготування

  1. Приготуйте соус-маринад. Для цього змішайте йогурт, томатну пасту, мед, чебрець, карі, олію. Посоліть, поперчіть за смаком.
  2. Окіст без шкіри густо змастіть соусом і залиште хвилин на 30. Картоплю очистить, наріжте крупно, так само наріжте кукурудзу, помідори, болгарський і гострий перець.
  3. Підготуйте 3 листи фольги. Покладіть на кожен по окосту і по жмені нарізаних овочів, додайте кукурудзу і часник. Підверніть краї фольги конвертом.
  4. Надішліть згортки в розігріту до 190 градусів жаровню на 40 хвилин.

Курячі гомілки в кокосовій стружці

Інгредієнти

  • 6 курячих гомілок
  • 2 ст. л. пшеничного борошна
  • 4 ст. л. кокосової стружки
  • 1 яйце
  • сіль за смаком
  • 100 мл соняшникової олії
  • 3 ст. л. соєвого соусу
  • 4 мандарини
  • 1 ч. л. імбиру
  • червоний перець за смаком
  • чорний перець (мелений) за смаком

Приготування

  1. Готуємо маринад. Змішайте сік мандаринів, соєвий соус, два види перцю і сіль. Помістіть гомілки в маринад на 6 годин і обов’язково переверніть їх через кілька годин після початку маринування. Маринад збережіть, прокип’ятіть і полийте ним курочку перед подачею.
  2. Підготуйте три глибокі тарілки для борошна, збитого яйця і кокосової стружки. Трохи підсоліть борошно та обваляйте в ньому гомілки. Потім занурте кожну в яйце та обваляйте в кокосовій стружці.
  3. Поставте жаровню розігріватися, а поки обсмажте курку на рослинній олії на розігрітій сковороді з обох боків по 5 хвилин.
  4. Змастіть форму для запікання (або лист) олією, перемістіть туди гомілки та запікайте при 200 градусах 35 хвилин.

Важливо: курячу шкіру радимо зняти, не нехтуйте цим кроком. Скоринка під час запікання в рукаві не створиться. Зайвий жир, що витопився, переб’є смак соусу та овочів.

Смачного!

Загрузка...
попередня статтяКурс гривні щодо іноземних валют станом на 27 листопада 2019 року!
наступна статтяЧудодійний засіб для імунітету! Спробуйте зробити таку баночку здоров’я!