Один з найпопулярніших тортів, який готується дуже просто і легко і завжди чудово виходить. Десерт давно став одним з найулюбленіших, як у початківців кулінарів, так і досвідчених господинь.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кефір жирний, цукор і борошно по 1 склянці;
- яйце, 1 шт;
- сіль щіпка;
- ванілін за смаком;
- какао, 1 ст.л;
- сода, 1 ч.л;
- олія, 3 ст.л
Для приготування крему необхідно:
згущене молоко і вершкове масло по 250 г.
Потрібен ще банан і тертий шоколад.
Процес приготування
Збиваємо яйце з сіллю, потім частинами вводимо цукор і не перестаємо збивати.
Коли маса стане пишною і світлою, вливаємо олію і збиваємо.
Порада: беремо рафіновану олію без запаху.
Вливаємо кефір, всипаємо соду і збиваємо.
З’єднуємо борошно і какао, просіюємо в масу і вимішуємо тісто.
Форму застилає пергаментом і виливаємо тісто.
Запікаємо при 180 градусах близько 30 – 40 хвилин, готовність перевіряйте паличкою.
Вершкове масло заздалегідь виймаємо з холодильника, щоб воно стало м’яким.
Збиваємо масло до пишності і частинами додаємо згущенку, збиваємо до однорідності.
Бісквіт остудити, ріжемо на 2 коржа і відрізаємо шапочку.
На корж викладаємо крем і якщо хочете – часточки банана.
Накриваємо другим коржем, верх і боки змащуємо кремом і обсипаємо крихтою, яку потрібно зробити з «шапочки» бісквіта, яку ви відрізали.
Можна ще обсипати шоколадною крихтою, кокосовою стружкою – прикрашайте за своїм смаком. Торт можна відразу подавати до столу.