Пропонуємо запекти в духовці м’ясо по-грузинськи, яке за смаком дуже схоже на шашлик, передають Патріоти України.
Завдяки маринаду з соком лимона, страва виходить м’якою і соковитою. Свіжі трави і спеції наділяють її апетитним ароматом, а мед — приємною солодкою ноткою.
Рекомендуємо використовувати в якості прянощів хмелі-сунелі, але ви можете вибрати будь-які інші спеції на свій смак.
Інгредієнти:
- свинина — 1 кг
- приправа “хмелі-сунелі” — 2 ст. л.
- сіль — 1 ч. л.
- сметана — 4 ст. л.
- мед — 1 ст. л.
- лимон — 0,5 шт.
- кінза — 1 пуч.
Приготування:
- М’ясо миємо, обсушуємо і ріжемо порційними шматками, можна, як на шашлик. Кінзу дрібно поріжемо. З половини лимона видавимо сік.
- Беремо ємність для маринування, для цього цілком підійде миска, і відправляємо туди всі інгредієнти, крім сметани.
- Добре все перемішуємо руками, накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник маринуватися на 2-3 години.
- У мариноване м’ясо додаємо сметану і добре перемішуємо.
- М’ясо перекладаємо в форму для випічки і відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку на 1 годину.
Смачне, ніжне і дуже ароматне м’ясо по-грузинськи готове! Більш докладний процес приготування дивіться на відео.
Загрузка...