Ви вважаєте себе шанувальником страв з такого коренеплоду як картопля? Тоді, без сумніву – цей рецепт для вас, передають Патріоти України.
Що може бути простіше, ніж очистити картоплю, швидко подрібнити її теркою або за допомогою кухонного комбайна, додати борошна трохи, яйце, перемішати і викласти смажитися оладки на сковороду?
В результаті ви отримаєте ароматні картопляні деруни з додаванням сиру і шинки, які підходять для перекусу, або для основного приймання їжі.
Шинку можна взяти будь-яку, яка найбільше подобається. А ось подрібнювати сир і шинку рекомендується дрібними шматочками. Картоплю краще натирати на крупній тертці, тоді буде менше соку.
Деруни добре підрум’янюються і не горять на сковорідці з антипригарним покриттям. А для смаження краще використовувати рафіновану соняшникову олію.
Інгредієнти:
- картопля — 6 шт.
- цибулина — 1 шт.
- сир твердий — 200 г
- шинка/будь-які ковбасні вироби — 200 г
- яйця — 2 шт.
- зелень кропу
- сіль, перець — за смаком
- борошно — 4 ст. л.
- олія рослинна — для смаження
Приготування:
- Натираємо на крупній тертці цибулю, шинку, картоплю і сир.
- Додаємо яйця, борошно, сіль, перець і дрібно нарізаний кріп. Добре перемішуємо.
- Обсмажуємо на сковороді, як оладки, викладаючи масу за допомогою ложки, надаючи їй форму коржа.
- Обсмажуємо з двох сторін до золотистої скоринки.
Приємного апетиту!