Чекаю не дочекаюся, коли вже з’являться домашні перчики. Цей соковитий овоч я із задоволенням додаю в салати і роблю з нього заготовки на зиму. А в сезон у нас на обідньому столі завжди стоїть класна закуска з перцю. І приготувати її простіше простого.
Все що потрібно, це начинити солодкий болгарський перець пікантною начинкою. Для зручності я розрізаю його на часточки і красиво викладаю на плоску тарілку. Ніжна сирно-яєчна начинка чудово доповнює хрусткі шматочки овоча. З такою закускою можна обійтися і без салату.
Необхідні продукти:
- Болгарський перець – 3 шт.
- Яйце – 5 шт.
- Твердий сир – 200 г
- Кріп – 1 пучок
- Майонез – 5 ст. л.
- Часник – 2-3 зуб.
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) – за смаком
Покроковий процес приготування:
Відваріть яйця, охолодіть і натріть на грубій терці. Сир натріть на дрібній тертці і змішайте з яйцями.
Додайте до начинки подрібнений кріп, часник, пропущений через прес, майонез, сіль і перець. Добре перемішайте.
Розріжте великі болгарські перці навпіл, видаліть насіння і перегородки. Заповніть половинки овоча начинкою до краї, утрамбовуючи її.
Розріжте заготовки спочатку навпіл, а потім кожен шматочок ще раз поділіть навпіл. Викладіть закуску на тарілці.
Закуска вийде ще яскравіша, якщо ви візьмете перець різних кольорів. Тільки уявіть цей барвистий калейдоскоп на тарілці. Фаршировані перці прикрасять будь-який святковий стіл, але не надовго. Апетитна закуска розлетиться в лічені хвилини.