Цей неймовірно смачний яблучний пиріг із заварним кремом готується дуже просто і швидко.
Достатньо всього лише зварити крем за 5 хвилин, замішати просте тісто, об’єднати з яблуками і кремом, випекти, і все готово!
Не тільки красивий, але і дуже апетитний пиріг точно сподобається всім!
Інгредієнти для крему:
- 1 яйце;
- 50 г цукру (2 ст. л.);
- 15 г кукурудзяного крохмалю (5 ч. л.);
- 250 мл молока (1 повний гранований стакан);
- 1 ч. л. ванільного екстракту або 0,5 пакетика ваніліну.
Інгредієнти для тіста:
- 2 яйця;
- 100 г цукру (1/2 гранчастого стакана);
- дрібка солі;
- 100 мл молока (0,5 гранчастого стакана);
- 200 г борошна (1 гранований стакан + 4 ч. л. З гіркою);
- 13 г розпушувача (1 ст. Л. + 1 ч. Л.);
- 1 ч. л. ванільного екстракту або 0,5 пакетика ваніліну;
- 2 яблука;
- цукрова пудра – за бажанням.
Спочатку зваримо крем, щоб він встиг трохи охолонути. Яйця змішаємо з цукром і крохмалем. Вливаємо молоко і поставимо на плиту на середній вогонь. Після закипання зменшуємо вогонь і варимо ще пару хвилин, щоб суміш загусла. Всипаємо ванілін / вливаємо ванільний екстракт. Відставляємо крем в сторону.
Яблука очищаємо від шкірки, нарізаємо на невеликі тонкі часточки. Злегка збризніть яблука лимонним соком, щоб вони не потемніли.
Готуємо швидке тісто. Яйце збиваємо з цукром і дрібкою солі міксером близько 7-8 хвилин, щоб маса побіліла і стала пишною. Вливаємо молоко, перемішуємо. Всипаємо борошно з розпушувачем і ваніліном / ванільним екстрактом. Збиваємо тісто пару хвилин. Перекладаємо яблука в тісто, перемішуємо.
На деко, застелене пекарним папером і змащений олією, перекладаємо тісто з яблуками.
Заварний крем відсаджуємо в кондитерський мішок або простий пакет з відрізаним куточком. По спіралі видавлюємо весь крем. Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, на півгодини. Орієнтуйтеся по своїй духовці.
Готовий пиріг можна присипати цукровою пудрою для прикраси. Смачного!