Соковита скумбрія з ніжною картопелькою в духовці. Непeревершена ситна пісна вечеря для всієї родини. Спробувавши один раз готуватимете дуже часто
Тоді скумбрія, запечена в духовці з картоплею це те, що вам потрібно. Смачна, ароматна рибка і м’яка, ніжна картопля не залишить нікого байдужим. Скумбрія, запечена з картоплею – це проста в приготуванні і дуже смачна страва яка не займе у вас багато часу. Простота приготування і доступність продуктів дозволить цій страві бути частим гостем на вашому столі.
Інгредієнти:
- скумбрія свіжоморожена – 1 шт.
- картопля – 750 г
- цибуля – 3 шт.
- морква – 1 шт.
- сметана – 1 ст. л.
- сіль – 2,5 ч. л.
- перець чорний мелений – за смаком
- лавровий лист – 2 шт.
Скумбрія з картоплею: як приготувати в духовці
Скумбрію розморозити, помити, видалити нyтрощі, голову і плавники. Порiзати на порційні шматочки.
Посолити, додати перець чорний мелений за смаком, сметану і добре перемішати. Залишити маринуватися.
Цибулю порiзати кубиками, моркву натерти на крупній тертці.
Обсмажити цибулю до прозорості і додати моркву. Смажити ще 2-3 хв.
Картоплю почистити, помити і порiзати кружальцями завтовшки 2-3 мм.
Посолити, додати 0,5 ч. Л. базиліка, 0,5 ч. л. розмарину, лавровий лист, перець чорний мелений за смаком і перемішати.
Додати 1 ст. л. олії соняшникової та ще раз все перемішати.
На дно форми для запікання викласти половину картоплі, зверху засипати трохи підсмажених овочів, знову викласти шар з картоплі.
Зверху покласти рибу, вдaвлюючи її в картоплю. Між скумбрією розкласти інші овочі.
Форму накрити кришкою або фольгою. Випікати в розігрітій духовці до 200 градусів приблизно 50 хвилин.
Петрушку або кріп дрібно порiзати.
Посипати зеленню готову страву. Спробуйте приготувати таку рибку , впевнена, вона вам сподобається!
Смачного.