Польща різко змінила правила працевлаштування українських заробітчан: подробиці!

0

Польща стала єдиною країною Шенгену і ЄС, в законодавстві якої передбачено спрощення працевлаштування для громадян не Євросоюзу, пише ПОЛІТЕК.

Тепер, українці, які перетнуть кордон в рамках безвіза по біометричного закордонного паспорта зможуть отримати право на офіційну роботу, якщо на місці оформлять додаткові документи. Раніше такого не було.

Так, якщо українець приїде до Польщі з туристичного безвізу, а на місці знайде собі роботу, то він може отримати офіційне працевлаштування в цій країні. Тобто, не громадяни ЄС можуть просити у польських роботодавців необхідні документи для офіційної роботи. Це так зване “освядчення” – декларація про намір працевлаштування іноземця. Швидше за все спрощення умов працевлаштування для іноземців в Польщі пов’язано з тим, що самі поляки масово їдуть на заробітки в багатші країни Євросоюзу.

Відзначимо, робота за кордоном має не тільки переваги, а й ризики. Причому, опинившись в чужій країні, без знання мови і особливостей тієї чи іншої країни, достатньої суми грошей, без житла і багатьох прав громадянина, трудовий мігрант стає дуже вразливим перед шахраями, непередбаченими ситуаціями.

Одна з проблем, з якою стикаються працюючі українці за кордоном – часто відсутність прямого контакту з роботодавцем. Між ними часто стоїть посередник, і навіть трудові договори укладаються з посередником і гроші за роботу приходять на рахунок посередника, а далі він розраховується з вами, як сам забажає і віддає вам ту суму, за яку ви погодилися працювати, хоча по факту може виявитися, що за вашу роботу роботодавець заплатив більше.

Джерело

Загрузка...
попередня стаття“Сніг, ожеледь і…”! На Україну обрушиться стихія у перші дні зими!
наступна стаття“Як Олечка Полякова”! Нові фото Олени Кравець вразили шанувальників!