Маршмеллоу — це жувальний зефір, щось середнє між пастилою і суфле. Класичний маршмеллоу готують із цукру і желатину, збитих до консистенції губки. В продукт додають барвники та ароматизатори. Назва marsh mallow походить від назви рослини — мальви болотної або алтеї лікарської. Желеподібна, клейка маса білого кольору виходить з кореня цієї рослини. Згодом її замінили желатином. Як продукт, маршмеллоу з’явився в США в 50-х роках минулого століття, інформує Ukr.Media.
Маршмеллоу використовують як додаток до різних страв, частіше десертів: тортів, тістечок, морозива. Іноді жувальний зефір додають у салати. Найпоширеніший варіант використання маршмеллоу — додавати його в какао, гарячий шоколад, каву. В Америці придумали смажити маршмеллоу на багатті під час пікніків. Виходить дуже смачний десерт, адже нагріваючись зефір збільшується в розмірах, стає тягучим і повітряним. Цукор перетворюється в карамель, тому колір маршмеллоу стає коричневим.
Пропонуємо приготувати маршмеллоу в домашніх умовах. Такий зефір виходить ніжним, м’яким, в міру солодким і з легкою кислинкою. Десерт готується буквально за 5 хвилин і стане справжнім подарунком для маленьких ласунів.
Приготування
- Залити желатин водою, залишити до набухання.
- Змастити силіконову форму для випікання рослинною олією.
- У каструлі змішати цукор з водою і лимонним соком.
- Поставити на вогонь, дати закипіти, зняти з вогню.
- Розтопити желатин на водяній бані, не допускаючи закипання.
- Вливати цукровий сироп тонкою цівкою, паралельно збиваючи масу міксером. Маса повинна вийти пишною. При бажанні додати барвник.
- Викласти у форму, розрівняти.
- Змастити харчову плівку рослинною олією, накрити нею форму.
- Прибрати в холодильник на 2 години.
- Просіяти на стіл цукрову пудру з кукурудзяним крохмалем.
- Викласти зефір, посипати зверху цукрово-кукурудзяного пудрою.
- Нарізати порційними шматочками.