Інгредієнти, які не тільки покращують смак чаю, а й підсилюють його корисні властивості!

0

Що може бути краще насолоди гарячим чаєм в холодний вечір, коли на вулиці йде дощ або сніг? А щоб зробити чаювання ще більш приємним, корисно знати про інгредієнти, які не тільки покращують смак напою, а й підсилюють корисні властивості чаю.

У цьому списку є несподівані продукти, але саме вони зроблять чаювання неповторним, інформує Ukr.Media.

Мед

Це класика: додайте мед в якості замінника цукру в чай (але не окріп!). Треба сказати, що це не вплине негативно на рівень цукру в крові. Зате солодке золото бджіл допоможе полегшити симптоми застуди та грипу, пом’якшити роздратування в горлі та гортані. Крім того, медово-чайна комбінація допомагає при схудненні, очищає шкіру і бореться із запаленням.

Кількість: пара маленьких ложок меду на чашку.

Кокосова олія

Чудове поєднання цінних кислот в кокосовій олії позитивно впливає на здоров’я, допомагає з втратою зайвих кілограмів і покращує когнітивні функції. Кокосова олія дуже корисна для вагітних, тому що вміст лауринової кислоти відповідає за міцність імунітету майбутньої дитини.

Для приготування досить чайної ложки олії на чашку чаю.

Олія лаванди

Вона найбільш популярна з усіх відомих олій. Вона не тільки чудово пахне, але і вирішує проблеми з травленням і позбавляє від ревматизму. Крім того, лаванда допомагає розслабитися, зменшуючи емоційний стрес і головні болі, і сприяє легкому засипанню.

Кількість: 3-4 краплі лавандової олії на заварювальний чайник.

Кориця

Ідеально підходить для холодного сезону, дуже смачний чай з корицею. Спеція сприяє схудненню, зміцнює імунну систему, знімає менструальні спазми, бореться із запаленням та грипом, інфекціями й хронічними захворюваннями. Крім того, кориця відома своєю гіпоглікемічною властивістю. Оскільки у вигляді порошку вона не розчиняється в рідині, використовуйте для заварки паличку кориці.

Кількість: 1 паличка кориці на чашку чаю.

Імбир

Користь для здоров’я від імбиру чимала: він допомагає організму засвоювати необхідні поживні речовини, полегшує біль у животі та синдром подразненого кишківника, покращує травлення і кровообіг, а також сприяє схудненню. Імбирний чай може заспокоїти шлунок, особливо у вагітних.

Кількість: 3 тонких скибочки на чашку (кому подобається, може покласти трохи більше).

Каєнський перець

Гострота каєнського перцю допомагає очищати організм і активізує метаболізм. До того ж він зменшує відчуття голоду і стимулює травлення. Перець ідеально підходить для схуднення. Каєнський перець, володіє знеболюючими властивостями, також допомагає полегшити біль у суглобах, м’язах або спині.

Кількість: чайна ложка каєнського перцю на чашку.

Кардамон

Антиоксиданти, що містяться в кардамоні, чинять протизапальну дію. Спеція також допомагає при проблемах з травленням і бореться з небажаним запахом з рота.

Як приготувати: маленька ложка порошку кардамону або 1-2 зернятка кардамону на чашку чаю.

Приємного чаювання і будьте здорові!

Загрузка...
попередня статтяПравила отримання зарплат і пенсій змінилися, прийнято важливе рішення! Що потрібно знати!
наступна статтяУкраїнці можуть отримати гроші за відмову від права на землю!