Чому о 21:30 діти повинні вже спати? Перше правило для всіх батьків

0
Cute family sleeping together in bed

В дитинстві ми всі часто чули від батьків фразу: “Дев’ята година ночі. Пора спати”! Але все змінюється.

Якщо раніше о 21:00 ми з вами вже бачили десятий сон, то сучасна дитина в цей час тільки починає одягати піжаму. І то – через “не хочу”.

Дитина повинна лягати спати рано! І не сперечайтеся. Інакше часу на вироблення гормону росту залишиться зовсім небагато. Якщо вона засне о 21:00, то гормон росту надійде в кров вже о 00:30.

Згідно з результатами досліджень, діти з правильним режимом сну краще концентруються і запам’ятовують матеріал. Вони менше ризикують захворіти Альцгеймером у старості. Чому?

За словами лікарів, розвиток цієї хвороби можна уповільнити: якщо висипатися і займатися фізичними вправами.

Зрозуміло, що батьки весь день працюють і тільки ввечері можуть приділити час дитині. Але неправильний режим сну неодмінно позначиться на її здоров’ї – як фізичному, так і психічному.

Як же змінити звички і навчити дитину лягати спати раніше?

Розпочніть із себе. Подайте дитині особистий приклад. Лягайте раніше спати разом з нею. Адже якщо вона після відбою чутиме ваші голоси, шум телевізора і так далі, то автоматично зробить висновок, що засинати необов’язково.

Інший варіант – читайте дитині перед сном. Так вона знатиме: якщо мама або тато читають книгу, значить, скоро пора лягати спати.

Щоб підготувати дитину до сну, ввімкніть теплий жовтий колір – на думку психологів, він розслабляє і допомагає підготуватися до переходу у світ снів.

Ще одна порада – вимкніть і приберіть з очей усі гаджети. Постійно включаючи і перевіряючи телефон або планшет посеред ночі, ви показуєте поганий приклад дітям, вони обов’язково скопіюють ваші шкідливі звички.

Не варто забувати про спорт. Після інтенсивного тренування або рухливої гри і засинається набагато легше.

Не нехтуйте цими правилами. Звичка рано лягати в дитинстві дасть хороші плоди в майбутньому: такі діти перетворяться на впевнених, фізично і емоційно здорових дорослих.

Якщо раптом ваша дитина запитає, чому так важливо рано лягати спати, дайте їй відповідь: “Тому що не виростеш”!

Ось таблиця, яка пояснює, о котрій годині потрібно вкладати дітей спати!

Обов’язково прислухайтеся до цих порад і поділіться з іншими цією корисною інформацією!

Загрузка...
попередня статтяЛюдина обов’язково повинна їсти супи та бажано щодня. Чи дійсно це так?
наступна статтяЗeлeнcький виявився правий! Лeгeндaрний Борис Патон зробив рeзoнaнcнy заяву про президента України