Звичайно, зараз придумано вже багато пристосувань для полегшення готування їжі, які коштують копійки. Але ситуації бувають різні.
І якщо раптом немає під рукою преса для часнику і не хочеться подрібнювати часник ножем, можна використовувати цей простий спосіб.
Я часто користуюся ним на дачі, тому що весь час забуваю купити туди цей прес.
Давно відомо, що часник краще випускає свої аромати і соки, якщо його натерти на дрібній тертці.
Загалом, потрібна тертка і поліетиленовий пакет. Натягую пакет на тертку.
І натираю часник. Ось на цій стороні терки:
Потім залишиться тільки зняти пакет. І обполоснути тертку під проточною водою. Вона залишається практично чистою і не доводиться вичищати часник з отворів – весь часник на пакеті!
Часник легко зчищаю з пакета і все – можна використовувати.
Так, пакети – це не найкраще, що придумано, і краще їх не використовувати. Так, краще купити прес для часнику. Так, можна і просто без пакета натерти, а потім тертку ретельно вимити. Але все ж комусь може бути корисна ця порада.
Звичайно, не кожен день я так подрібнюю часник. Але іноді дуже виручає. Напишіть, чи знаєте ви про цей спосіб або вперше чуєте про нього?