Хто буде сперечатися, що краще за всі інші, виходить домашня випічка? Саме вона найсмачніша. Скуштуєш шматочок – і відразу охоплюють щасливі спогади про дитинство, рідний дім.
Пропонуємо вам самостійно спекти печиво «Вишня під снігом». Так автор назвала зовсім не складне в приготуванні печиво з ягідної начинкою.
Та й за часом це всього півгодини.
Печивом можна прикрасити як святковий стіл, так і звичайний, суботній. Сподіваємося, легкі, солодкі подушечки з пісочного тіста припадуть вам і вашим рідним до смаку.
Поїхали!
Основні інгредієнти:
– Борошно – 400 грамів
– Цукор – 2 столових ложки
– Сметана – 2 столових ложки
– Розпушувач – 1 чайна ложка
– Масло вершкове – 150 грамів
– Вишня – 50 штук
– Яйця – 3 штуки
– Вишневе варення – 50 грамів
– Пудра цукрова – 1 столова ложка
Як готувати:
1. Борошно просіяти з розпушувачем в глибоку ємність, додати цукор, змішати все. Додати в суміш яйця, сметану, вершкове масло, замісити тісто.
2. Тісто розкачати довгим прямокутником завтовшки 8 міліметрів, намазати край варенням, викласти в ряд 50 вишень, згорнути трубочкою, порізати на шматочки з 2 вишнями в кожному.
3. Деко застелити папером, викласти на нього печиво, випікати 20 хвилин при температурі 180 градусів. Готові печива посипати цукровою пудрою.