1000 Зеленського! В Україні відкриють 100 центрів підтримки. Українцям пояснили для чого

0

Для виплати «тисячі Зеленського» в Україні буде запущено 100 офлайн-центрів підтримки. В них українцям надаватимуть допомогу в отриманні цих грошей. Про це повідомила голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк. Водночас вона наголосила: якщо раніше планувалося виділити на проведення виплат 3 млрд грн, то тепер ця сума збільшилася практично втричі – до 8 млрд грн.

«Законопроєкт із виділення 3 млрд грн цього року на т.зв. «тисячу гривень для вакцинованих» тепер передбачає підвищення цієї суми до 8 млрд грн. Для того, щоб почалася ця програма, працюватимуть 100 офлайнових центрів підтримки, де надаватимуть допомогу громадянам, – аби ця тисяча гривень була отримана», – розповіла Шуляк.

Як отримати «тисячу Зеленського»
На першому етапі програми виплати планується робити через застосунок Дія. Для цього потрібно:

у Дії перейти на послугу «єПідтримка»;

пройти перевірку на відповідність зазначеним критеріям;

відкрити в онлайн-банку віртуальний рахунок та отримати гроші.

На що можна буде витратити ці гроші
Роздача тисячі гривень за вакцинацію спрямована насамперед на підтримку бізнесу, а не людей. Пересічним українцям просто дається можливість додатково скористатися низкою послуг.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. При цьому він наголосив: програма спрямована на підтримку низки напрямів бізнесу – що найбільше, на думку влади, постраждали від пандемії COVID-19, і де є загроза втрати робочих місць:

креативних індустрій (кінотеатри, театри, кінотеатри, музеї тощо);

спортивних і фітнес-залів;

внутрішніх перевезень.

Проте озвучений прем’єром перелік не є повним. Про це повідомила голова Мінекономіки Юлія Свириденко.

Нині міністерство працює над розширенням кола сфер, де вакциновані зможуть використати свої заохочувальні виплати. Зокрема, вже оголошено, що «тисячу Зеленського» можна буде витратити на купівлю книг.

Що відомо про «тисячу від Зеленського»? Міністерство економіки нараховуватиме гроші на спецкартки українців. Ті, зі свого боку, можуть розраховуватися ними на підприємствах, що відповідають певним MCC-кодам.

MCC-код – код торгової точки. Це чотиризначний номер, який застосовується у галузі банківських карток для класифікації торгово-сервісних підприємств за типом їхньої діяльності.

Як розповіли у Мінцифрі, фінансові операції з віртуальними картами будуть цілком безпечними. Вони проходитимуть через банки-партнери, а ті мають надійні системи захисту платежів.

Розплатитися цими грішми можна буде лише безготівково
Виплати 1 тис. грн вакцинованим українцям із 19 грудня проводитимуться лише за допомогою застосунку Дія. А бізнесу для участі у програмі обов’язково знадобиться платіжний термінал чи онлайн-система продажу.

Розрахуватися отриманими грошима іншим способом українцям не вдасться. «Для участі підприємствам потрібні наявність платіжного терміналу або онлайн-точки продажу, відповідність основної діяльності MCC-кодам, перелік яких буде визначений постановою уряду», – розповів OBOZREVATEL директор департаменту регуляторної політики та підприємництва Міністерства економіки України Олександр Палазов.

За «тисячу від Зеленського» не треба буде платити комісію
Жодних комісій за обслуговування віртуальних карток, на які приходитиме обіцяна президентом України Володимиром Зеленським 1 тис. грн, не буде. Віртуальні картки для отримання виплат будуть доступні у держсервісі Дія, вони будуть безкоштовними. Самі кошти почнуть надходити громадянам із 19 грудня.

Але спочатку українці мають пройти коротку верифікацію в додатку. А ось надання готівки на першому етапі програми не передбачено.

Джерело

Загрузка...
попередня статтяЛедь не побuлися! Кулеба ж0рстко поставив на місце Лаврова
наступна статтяТоргiвля нa Донбaсi: Eкс-зaступнuк гeнпрокурорa зaявuв, що протu Порошeнкa готується звuнувaчeння у “зрaдi”