Лікар-ендокринолог назвала найшкідливіший овоч, який так полюблять українці: краще відмовтеся від нього назавжди

0

Дієтолог назвала найшкідливіший овоч, вживання якого слід звести до мінімуму, а краще – і зовсім відмовитися.

Про це розповіла дієтолог, ендокринолог, фахівець зі спортивного харчування Тамара Крамченікова.

На думку лікаря, найбільш “нездоровим” овочем є улюблена і часта гостя на столі більшості українців – картопля.

Чому від картоплі слід відмовитися

Нутриціолог каже, що овоч має низьку цінність за вмістом вітамінів і мінералів, високу калорійність і дуже багатий шкідливим крохмалем.

Також картопля виводить з організму рідину, порушуючи водний баланс, через що може змінюватися рівень цукру в крові.

Крохмаль, що міститься в картоплі розпадається в організмі до простих вуглеводів, глюкози і фруктози, тому його регулярне вживання може додати вам пару зайвих кілограм.

Крім цього деякі бульби картоплі можуть бути небезпечні для здоров’я, так як в них може міститися соланін – небезпечний токсин (в зелених бульбах). При отруєнні цією речовиною може виникати нудота, блювота, болі в животі – аж до летального результату.

Якщо ви все ж не можете без картоплі

Відзначимо, що картоплю якщо і вживати, то краще робити це правильно. Так, в МОЗ порадили їсти відварну картоплю без жиру, з овочами, в шкірці. А ще краще, щоб овоч був холодним.

При цьому шкірка допоможе зберегти вітаміни і мінерали, а крохмаль перейде в потрібну, резистентну форму і засвоїться кишківником.

Найкраще картоплю запікати або варити в шкірці, на пару або в мікрохвильовій печі.

Загрузка...
попередня статтяПочалась велика війна. Розумков проти ЗЕленського. Кінець епохи кумовства, вже зробили себе разом Данилюк, Богдан, Рябошапка, Гончарук…
наступна статтяВолоді вкoлoли Рfайзep, зробив це потай від батьків, бо були проти: вcплuла правда пpo 19-p. cтудeнта