Фатальний вечір для Росії… Китай наніс підступного удару. Путін не чекав такого повороту

0

Слідом за Європою “Газпром” втрачає ринок Середньої Азії, де Росію витісняє Китай.

Китай змінює розстановку сил в Середній і Центральній Азії і витісняє Росію з ринку енергоресурсів: тепер він сам замість “Газпрому” і “Лукойлу” буде купувати газ в Узбекистані. Раніше російські компанії займалися реекспортом, купуючи газ в Узбекистані і переправляючи його в Китай. Плюс до цього Китай нарощує потужності видобутку. Про це пише Інтерфакс.

У минулому році “Газпром” закупив в Узбекистані 7,6 млрд куб. м газу, в першому півріччі 2020 року – 4,1 млрд куб. м. “Лукойл” ж і сам в цьому році різко знизив видобуток. Зараз добовий видобуток становить лише 20% від проектної потужності. В даний час китайські компанії вже контролюють приблизно 1/4 частина казахстанської нафтовидобутку і 1/5 частина його ринку нафтопродуктів. У найближчій перспективі розглядається доступ китайських компаній до “великої нафти” Північно-Каспійського проекту Казахстану.

Також Китай наростив поставки газу з Туркменії до 73 млн куб. на добу, а з Узбекистану – до 6,6 млн куб м на добу.

Джерело

Загрузка...
попередня статтяPoзмoвлялa з пoдpугoю, якa живe в Icпaнiї. Boнa вcя в poзпaчi.. Вивeзлa з OPДЛO cвoгo бaтькa, який дo ocтaнньoгo нe хoтiв кuдaти мaйнo..
наступна статтяПам’ятайте хлопчика, який народився без мозку? Лікарі не давали йому ні єдиного шансу і ось який він зараз!