“Фіктивні ФОПи”! Сталось немислиме – Порошенка привселюдно викрили, показали все. Скандал – Турчинов в ауті

0

Сергій Доротич – надійний захисник ФОПівців або політичний гравець з цікавими друзями (перш за все з орбіти Порошенко)?

Так починають своє повідомлення в телеграм-каналі Klymenko Time.

Далі прямим текстом:

З початку активізації акцій saveФОП ми вже неодноразово висловлювалися проти цих акцій. Навіть, конкретизуємо, не стільки проти рядових їх учасників, скільки проти організаторів, фінансистів, вигодонабувачів.

Зараз правда в тому, що акції saveФОП в своїх інтересах використовують ВСІ опозиційні політсили, в тому числі полярні, “ЄС” і “ОПЗЖ”. Всі ловлять в цій каламутній воді свою рибку.

Історія з фіктивними ФОПами, яких великий бізнес не соромлячись десятками реєструє на один номер телефона, – це в даному контексті історія окрема. Хоча ми просто зобов’язані сказати, що для нардепів, які приїжджають на Майдан пофоткатись, як і для статусних ломів, що працюють на політсили, так тупо робити вигляд, що цієї ситуації немає і немає очевидної організованості акцій (організованості не «знизу») – це якось то … не статусно.

Ми ж, як і обіцяли, зупинимося на фігурі Доротича. Організатора та лідера saveФОП. Ми не будемо переповідати його відкриті біографічні дані, це не цікаво і доступно всім бажаючим. А копнемо глибше і подивимося на цікаві перетину. Скажемо відразу – постів буде кілька.

Для початку нагадаємо про Доротич і пов’язаних з ним людьми ті базові речі, про які ми вже писали.

Якщо коротко – на манежі все ті ж, не ведіться. Це чисто політичний проект, який до інтересів підприємців не має ніякого відношення.

Зрозуміти це просто, побачивши в числі організаторів або пов’язаних осіб таких фігур як, наприклад, Сергій Доротич, Ксенія Ляпіна.

Хто такий Сергій Доротич? Громадський діяч, організатор податкового Майдану 2010 року і євромайдан 2013 року. При Порошенко був членів в громадських радах при Держрегуляторній службі (головою служби була Ляпіна), Мінекономрозвитку, фіскальній службі. Також він лідер ГО “Сила Громад”, системно працює на Порошенко.

А тепер додамо нового. Навіть у дрібницях є занадто багато збігів і перетинів.

Почнемо з того, де зареєстрована ГО “Союз захисту підприємців”, яке очолює Доротич. Це вулиця Ентузіастів, 7 в Києві. За цією ж адресою зареєстровано ТОВ “Оріон”, яке очолює Сергій Федченко – екс-помічник депутата Валентина Ничипоренко, який є … першим лідером “Союзу”. Маємо таке собі “гніздо”.

Далі, за цією ж адресою і в цьому “гнізді” зареєстровано ТОВ “Укрлото-центр Київ”. Все б нічого, але ця фірма дуже співзвучна з “Укрлото-центр”. Через цю компанію веде свою діяльність BazaBet – букмекерська контора від УНЛ.

Для розуміння, УНЛ, МСЛ і Патріот – лотерейні оператори. Контору УНЛ свого часу заснував Валерій Коваленко, гордий носій статусу консула Філіппін. Також значився власником і Сергій Піндич, якого пов’язують з Олександром Турчиновим (на зараз в орбіті Порошенко).

Саме з подачі Турчинова УНЛ змогла витіснити з ринку МСЛ, яку заснував ворог ФОПівців Данило Гетманцев. Трохи пізніше УНЛ став монополістом на ринку. І уявляєте – адже саме відставка Гетманцева сьогодні – головна вимога мітингувальників. Треба ж, як вдало на ньому світ клином зійшовся.

Тепер ще цікавий момент. Свого часу журналіст Євген Куксін провів розслідування, згідно з яким за часів Порошенко УНЛ контролював депутат від “БПП” Олександр Третьяков. В цей же розслідування потрапила і ще одна знакова для ФОПіців фігура – Оксана Продан, яка “представляла цікаві середнього бізнесу”.

Продан і Доротич давно знайомі і разом робили перший “Податковий майдан” ще в 2010.

Також нагадаємо, що Доротич є лідером ГО “Сила громад”, яка систематично працювала в порядку денному Порошенко. А ще ця Гошка пов’язана з Антоном Яценком, про що ми писали раніше.

Можна було б ще згадати, що “Силу громад” Доротич створив разом з Андрієм Карпенко, який ще з 2000-х фігурував на газовому ринку України. Зокрема, очолював концерн “Укргаз”, а в 2007 продав шість облгазів компанії RosUkrEnergo Дмитра Фірташа. Але це шлях трохи не туди, хоча сороЗМІ роблять на цьому акцент, намагаючись прив’язати Доротича до “ОПЗЖ” і Льовочкіну. За нашою оцінкою це переведення стрілок. Доротич, як видно з усього написаного вище, іншого політичного поля ягода. Просто, як ми сказали, кожна з опозиційних сил ловить в цій воді свою рибку.

Як би там не було, а назвати Доротича рядовим підприємцем, який об’єднав знедолених ФОПів і зібрав гроші-пожертвування для їх протестів – мова точно не повертається.

Джерело

Загрузка...
попередня статтяЯ ніколи не помилявся! Найвідоміший астролог відкрив таємницю про прорив, який чекає Україну в 2021 році
наступна статтяШикарний салат «Малахітовий браслет»! Родзинка вашого новорічного столу!