Гарна забава на сільському весіллі покорола всіх! Це відео вже стало хіт0м в інтернеті

0

У наш час молодята змагаються у вишуканості весіль та переймають весільні традиції інших держав. На жаль, це призводить до повного відходу від рідних нам, українських традицій. Але ж українське весілля дуже цікаве і колоритне .

Найпершим обрядом в українській весільної церемонії вважається сватання. Наречений вибирав старост серед шанованих у селі людей. Староста повинен був уміти добре говорити, щоб переконати родину нареченої прийняти жениха. Переважно наречену вибирали з мешканок свого села. Якщо нареченому виносили «гарбуза», старостам доводилося шукати наречену в інших селах. Якщо виносили рушник, призначалося весілля. Щоб старостам було легко орієнтуватися, будинки, де жили незаміжні дівчата, розфарбовували дуже яскраво.

Цікавою традицією в Україні вважалася крадіжка нареченої. Її елементи і зараз використовують у весільній церемонії, але вже в зміненому вигляді. За старих часів вкрадену наречену потрібно було протримати в полоні не менше доби. Якщо нареченому вдавалося за цю добу переконати дівчину стати його дружиною, призначали дату весілля. А якщо ні, нареченого-невдаху чекали великі неприємності.

Після сватання жених і наречена обмінювалися обручками. Після цього жених вже міг ночувати в будинку нареченої.

Традиційним символом весілля був коровай. Коровай випікали спеціально відібрані жінки, у яких сімейне життя було щасливим. Коровай прикрашали барвінком і калиною. Барвінок символізує вічну любов, а калина – материнство. Якщо в шлюб вступали вдівці або вдови, короваї їм не випікали.

Важливим атрибутом весільного столу є гільце – прикрашена квітами і стрічками гілка, яка символізує красу нареченої і її невинність.

Святкування весілля починалося в будинках молодят. По дорозі до нареченої жениха зупиняли і вимагали викуп за наречену. Для відкупу підходили гроші або частування. У дворі нареченої її сім’я теж просила відкупні гроші.

Члени сім’ї нареченої після святкової трапези розплітали косу нареченої. У деяких регіонах України косу обрізали. Після цього ритуалу жінка повинна була покривати голову хусткою. Після цього ритуалу святкування тривало в будинку нареченого. На прощання молодят посипали зерном. Родичі нареченої везли їй необхідні речі – посуд, одяг і т.д. Для очищення молодих, перед будинком іх проводили через вогонь або поливали водою.

Першу шлюбну ніч молодята проводили в будинку молодого чоловіка під наглядом бояр. В умовах наших сіл ви зможете обіграти всі тонкощі весільного ритуалу. Спеціально для вас ми організуємо будинки для сімей нареченого і нареченої. Весь сценарій весілля буде відповідати народним традиціям.

У наш час справжнє українське весілля можна побачити тільки в селах, де з покоління в покоління передаються національні традиції. Чисте повітря українського села, мелодійні українські пісні, щедрі весільні столи є невід’ємними атрибутами кожного весілля в народному стилі.

Підпишись на Перший Український телеграм-канал, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.

Весілля буває лише раз у житті і тому кожна пара хоче запам’ятати цей день на все життя. Для цього зовсім не потрібен модний лімузин або дорогий ресторан. Ми пропонуємо вам провести весільну церемонію в будь-якому з наших сіл. Наші співробітники допоможуть вам організувати церемонію, продумати кожний момент цієї важливої для вас події. Для бажаючих буде організовано вінчання в місцевій церкві. На столах будуть традиційні українські страви, а розважатимуть українські музиканти.

Довірте нам проведення вашого весілля, і ви повністю позбавитеся від весільних турбот, які забирають багато сил. З нами ви зможете отримати максимум задоволення від власного весілля і не переживати з приводу організації свого свята.

Загрузка...
попередня стаття«Дістало!» — це те, про що вже не можна мовчати! Газ який не гріє! Лічильники мотають кубометри повітря
наступна статтяВ ці хвилини! Олена Зеленська приголомшила – дати можливість людям. Зеленський пишається