Головне за ніч: провал Порошенко, звільнення Авакова і підписання доленосного указу

0

Ніч перед католицьким Різдвом виявилася повна цікавих подій.

Так, напевно, однією з найбільш обговорюваних новин в мережі стала інформація дотичного можливого звільнення міністра МВД Арсена Авакова. Глава держави Володимир Зеленський повідомляв, що Авакову було надано так званий «випробувальний термін». Зеленський закликав усіх чиновників показати хороші результати в роботі, а якщо таких не буде, то всіх чекає звільнення.

У той же час влада невпинно продовжує реформувати країну. У 2020 році пропрезидентська партія збирається проголосувати за власні зміни до Конституції. Ці зміни стосуватимуться децентралізації та адміністративно-територіального устрою. Найважливіше умова – це проведення місцевих виборів за новими правилами.

Причому реформи торкнутися майже всіх сфер життя українців. В даному випадку мова йде про Генпрокуратуру. Днями стало відомо про те, що починаючи з другого січня, свою роботу почне Офіс генерального прокурора України. У вівторок, двадцять четвертого грудня, Руслан Рябошапка підписав відповідний указ. Крім цього, будуть ліквідовані військові прокуратури, і з’явиться новий департамент для управління в особливо важливих кримінальних справах.

А ось Петро Порошенко втратив значну частину свого доходу. Колишній глава держави Петро Порошенко і ряд депутатів Верховної Ради, позбулися зарплат через регулярних неявок на засіданні парламенту. Так, зарплату не отримає екс-президент Петро Порошенко, голова фракції «Слуга народу», заступник голови фракції Олександр Корнієнко, народний обранець від «Слуги народу» Олександр Дубинський і ще 78 депутатів.

Загрузка...
попередня стаття«Вам сильно смішно ? — Вас звільнено!», — Зеленський «розніс» губернаторів на нараді (відео)
наступна статтяВареники по новому рецепту: начинка в начинці! Такими точно всім здивуєте і добавки ще попросять