Гончаренко: Не хотів цього казати, але сьогодні прийшов час українцям дізнатись правду про Крим

0

Народний депутат Олексій Гончаренко розвінчав головний міф Кремля про Крим.  Півострів не був “подарований” Київ наобум,  а Микита Хрущов не міг одноосібно прийняти це історичне рішення.

 “Це рішення було прийнято з очевидними порушеннями діючих  тоді конституційних норм. Питання вирішили кулуарно, мєждусобойчиком”, – заявив в 2014-му президент РФ Володимир Путін.

 Пропагандисти і зовсім запевняють, що Микита Хрущов передав Крим Україні в “п’яному угарі”, випивши дві склянки коньяку.

 Олексій Гончаренко нагадав, що в 1954 році у Хрущова не було права одноосібно приймати подібні рішення.  Тоді країною керував тріумвірат Родіон Малиновський, Климент Ворошилов і Микита Хрущов.  Без їхньої згоди навіть мови ні про що подібне не могло бути.

 “Більш того, на жодному документі про передачу Криму Української СРСР немає підпису Хрущова. Але це так, для історії”, – уточнив нардеп.

 Після Другої світової війни Крим був повністю зруйнований, населення депортовано.  Тому в 50-х роках був побудований Північно-Кримський канал, який забезпечує півострів водою з Дніпра.  На початку 50-х років населення Криму становило близько мільйона 200 тисяч чоловік, в кінці 70-х – вже більше 2 мільйонів чоловік.  Більшість тодішніх українців-переселенців відроджували знищене сільське господарство.

За матеріалами dialog.ua

Загрузка...
попередня статтяПоїхав на виклик у віддалене село. Важкі пологи.. Врятував маму і дитину. Вийшов надвір, впав і пoмер..
наступна статтяДобре сказав, молодець що не побоявся! 3авжди поважав його як актора, від сьогодні поважаю як людину