Ірена Карпа: Кароче, я дуже люта. Вийшла моя 8-річна дитина зі школи зі сльозами на очах. Питає мене, як сказати російською «ласкаво просимо до Росії»

0

Українська письменниця та музикант Ірена Карпа розповіла неприємну історію, яка сталася з її дочкою в одній з французьких шкіл, де вона навчається:

Кароче, я дуже люта.

Вийшла моя 8-річна дитина зі школи зі сльозами на очах. Питає мене, як сказати російською «ласкаво просимо до Росії». На моє «?!?!?!» каже, що вчителька італійської знімає їх у фільмі про глобальне потепління , де дітей розподілили за групами.

В групі «американці» вже було чимало дітей, які хоч ніякі й не американці, і говорять з диким акцентом. (Вчителька їх вчить казати «welcome IN America”, і лише К аю це збентежило, втім, її виправлення на «to” пройшло непомітним).

А тепер вгадайте, в яку групу помістили мою дитину з її 50%украінських, а іншими німецьких, єврейських, норвезьких, шведських, англійських генів?.. правильно: в російську ж. Де крім неї ота єдина її однокласниця росіянка «в шапці». Бо на Каїні спроби прояснити вчительці, що вона українка, було стандартне «це одне й те ж». А якщо Каї ця група не подобається, вона може не зніматися у фільмі.

Спокійно пояснила я Каї, що її вчителька тупіца, яка не вчила ні історію, ні географію.

А завтра піду в школу вломлю п.зди (закреслено) поговорю з директором. Заодно поцікавлюся, чи не з тої вчителька провінції, де зараз тримають нашого Марківа.

Пс. Мій французький чоловік обурився ще більше. Піде в школу зі мною. Пропонує щодня вчительці роздруковувати сторінку про війну на Донбасі, Голодомор тощо…

Коротше, влаштуємо завтра міжнародний скандал.

Ірена Карпа

Загрузка...
попередня статтяМережа rуде! Його Взято на хабарі у розмірі $150 000.. Ранковa заява Зеленського здійняв ефект боmби
наступна стаття4 грудня — Введення у храм Пресвятої Богоpoдиці. Дyже велике свято для кoжнoї людини. Що 0бов’язково завтра nотрібно зробити..