Кoрyпцiйній годівниці прийшов кінець! У Коболєва страшна паніка – поборам кiнeць, українці встали. Це кpаx – їх зaгнaли

0

Ми вам не кoрyпцiйнa годівниця! У Коболєва iстeрикa – поборам кiнeць, українці встали. Це кpаx – їх зaгнaли

«Нафтогаз» займається «газовим побором» і заганяє економіку України в глухий кут.

Про це в своєму відео заявив шеф-редактор порталу «Хвиля» та політичний експерт Юрій Романенко.

«Ми отримуємо дорогий газ для промисловості, ми отримуємо дорогий газ для населення, при чому українського газу, вже 250 раз говорили і Тимошенко, і інші політики, що нам би цього газу як раз вистачило для комунальних потреб населення, але нам його впарюють за високими цінами. Коболєв показує, що у нього типу хороші показники.

Хоча експерти кажуть про те, що НАК «Нафтогаз» насправді в не дуже доброму стані. Більш того, якби він був відірваний від «Укргазвидобування», яке раніше знаходилося під його контролем, а зараз формально не знаходиться, але продає йому весь газ, то у НАК взагалі не було б можливості заробляти на дешевому українському газі за рахунок свого монопольного по суті положення », – сказав він.

Експерт зазначив, що «Нафтогаз» засекретив всю інформацію і будучи монополістом диктує споживачам свої правила.

«По суті, це газові побори, це газовий податок. Коли аргументація, що люди, які можуть платити за газ, повинні оплачувати субсидії тих, хто не може … І при цьому щось розповідають про ринок, але зберігають монопольну позицію, ніякого ринку не робить, тому що ніхто не може отримати газ «Укргазвидобування », – висловився він.

Романенко зазначив, що «Нафтогаз» створив підприємець і політик Ігор Бакай, який за президентства Леоніда Кучми займав кілька вищих державних посад. За його словами, компанія була створена як «корупційна годівниця», щоб централізувати всі потоки газу в Україні і витіснити з ринку незалежних постачальників.

Для побутових споживачів українського газу вистачає, а промисловість може імпортувати блакитне паливо. Про це в програмі «Романенко бесіди» розповів аналітик інституту Grouford Віктор Скаршевський.

«Нафтогаз» не приховує, що вони хочуть займати максимально великий обсяг по побутовим споживачам. З початку запуску так званого ринку газу у «Нафтогазу» було 2% на ринку побутових споживачів, а зараз вже до 10%. І вони можуть «вибивати» з ринку будь-якого гравця, тому що у них є постійний доступ до дешевого українського газу через «Укргазвидобування», – сказав він.

За словами експерта, використовуючи український газ, цілком можливо знизити тарифи і ціни для споживачів.

«Якщо ми вже хочемо робити ринок – це, очевидно, відкривати доступ до газу« Укргазвидобування », щоб можна було безпосередньо продавати. Або, якщо вже соціальна політика буде забезпечити людей дешевим газом – просто через постанову Кабміну, образно кажучи, можна зробити так, що 14 млрд кубометрів «Укргазвидобування» йтимуть тільки населенню без всяких маніпуляцій. А для промисловості є імпортний газ. Там є дуже багато різних конструкцій, які можна зробити, використовуючи наш український газ, щоб ціни і тарифи були нижче, ніж є зараз », – вважає Скаршевський.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що і. о. глави Міністерства енергетики Юрій Вітренко сказав, що добутий український газ з більш низькою собівартістю відправляється на потреби громадян, а не експортується в інші країни. Він зазначив, що собівартість видобутку зросла до 2,6 грн.

Вітренко заявив, що високі тарифи обумовлені тим, що у держави повинна бути можливість платити субсидії на газ.

Зазначимо, що 89% українців підтримують акції протестів із вимогою зниження тарифів за комунальні послуги.

Про це повідомляє соціологічна група “Рейтинг” за результатами опитування, проведеного 2-3 лютого

Найбільше тарифні акції протесту підтримують на півдні (92%) та на заході (91%), трохи менше – у центрі (86%) та на сході (85%) країни.

Найбільше прихильників таких акцій у симпатиків “Партії Шарія” та партії “За майбутнє” (97% і 96% відповідно), найменше – у симпатиків партії “Голос” та “Європейська солідарність” (по 78%).

Загрузка...
попередня статтяВ місті з’явився водій, який повертає школярам гроші за проїзд, але за однієї умови…
наступна статтяПpивiт, мeнe звaти Тaня. Цe бyдe дoвгий i нe зoвciм лeгкий для мeнe пocт. Aле я вce ж ризuкну. Я – пpuклад зpociйщення…