Лікар: Колишній к0вiд це квіточки: Новий мyтoвaнuй вiрyс пронuк в Україну

0

Новий штам мутованого коронавірусу COVID-19, про який говорять у Великій Британії, уже в Україні.

Зокрема, лікар-інфекціоніст Віктор Петров стверджує, що саме на цю форму коронавірусу перехворів один із його пацієнтів.

Про це Віктор Петров заявив в ефірі «Україна 24».

Зараз, за його словами, у регіонах, які межують з європейськими країнами, вже можна помітити, що трохи змінюється клінічна картина коронавірусної інфекції, особливо у молодих людей.

«Тобто може не бути вже аносмії (втрата чутливості до запахів — ред.), але досить активно розвивається ураження легеневої тканини, хоча все протікає у легкій формі», — розповів Віктор Петров.

Лікар також розповів про свого пацієнта Миколу. Саме він, стверджує Петров, підчепив новий штам коронавірусу.

«Один з таких прикладів — мій пацієнт Микола. Він заробітчанин, їздить з України до Чехії й назад. І він уже перехворів на новий штам, про який заявила Велика Британія. Коли йшлося про верифікацію цього, то Україна не має можливості ідентифікувати цей вірус у масовому тестуванні. Але люди, у яких є страховка в країнах ЄС, можуть визначити вже мутований вірус. І таким чином мені вдалося підтвердити, що на Закарпатті вже є випадки інфікування новим штамом вірусу», — сказав він.

За словами Віктора Петрова, передовсім варто зазначити, що мутація вірусу відбувається природним чином.

«Цей вірус природно мутуватиме дуже активно — точно так само, як вірус гепатиту С або грипу. Чому? Тому що він містить тільки одну РНК, це один носій генетичного матеріалу», — додав лікар.

ТСН

Загрузка...
попередня статтяРозлючені люди пiшлu прямо в палац “Україна” де зараз концерт “Кварталу 95”. Відео
наступна статтяСума неймовірна, коли вона її витягла я 0фіrів: Притула розповів про найбільшу пожертву на армію