Мирослав Гай – вибачте українці, але я мовчати не буду. Інтерв’ю президента Зеленсього…

0

Президент висловив до інтерв’ юєра декілька тез та запитань, на які сам Зеленський не має відповідей, та які його хвилюють.

Тож я наберуся сміливості і спробую дати прості відповіді на кожну з тез наведених найвеличнішим.

“Президент Байден казав, що він турбується і буде працювати задля безпеки в Європі. Ми вдячні за все. В такому разі в мене є дуже просте питання: пане президенте, чому ми досі не в НАТО?”

Для того, що б вступити в НАТО, країна претендент має виконати певні домашні завдання для приведення до сумісності систем планування та управління, а також інфраструктури. При Президенті Порошенко ця реформа почалася. Ми перейшли на так звані J структури, створили нові роди військ, отримали бази данних з кодифікації, почали проводити спільні навчання, підписали багато міжнародних договорів і закріпили рух до НАТО у Конституції. Але потім президентом став Зеленський і багато процесів штучно зупинилися. Ми декларуємо рух у НАТО, але припинили виконувати домашнє завдання. У нас досі поза законом центри територіального комплектування, які мали замінити військомати, документообіг в армії з першого лютого збільшився, а міністром оборони поставлено старого радянського генерала, для якого пів життя НАТО вважалося противником, тощо. 

“Ми зараз захищаємо Європу. Ми вдячні Європі за її допомогу, за санкції. Ми вдячні Сполученим Штатам. Санкції важливі, але санкціями ви не можете повернути людських життів”.

Саме так, санкції не можуть повернути життів, але вони могли зменшити втрату нових. Ви ж почали закуповувати електроенергію з країни агресора, продаєте в Росію власне телешоу і при цьому мовчите про смерть бійця ЗСУ Журавля, який три дні помирав у прямому ефірі, замовчуєте обстріли на фронті. А у нас, між іншим, за півтора тижні двоє загиблих та шестеро важкопоранених бійців внаслідок обстрілів, бо один інфантильний хлопчик заявив, що “Нужно просто перестать стрелять”. Але хочу Вас запевнити, ми стріляємо, бо є статути і є війна, справжня, кривава, і вона реальна на відміну від ваших уявлень про життя. 

– Коли опублікували нашу з Дональдом Трампом розмову… Я вважаю, що це дуже неправильно. І опублікувала це не Україна. Я б ніколи цього не допустив.

Хочу нагадати Вам, що розмову згадану Вами, публікували після рішення Конгресу в рамках імпічменту президенту Трампу та після офіційного незалежного розслідування. Коли ваш депутат Дубінський разом з агентом ФСБ РФ Деркачом опублікували розмову Байдена та 5го президента України Порошенка, що неможливо було без злиття архіву, що зберігався в адміністрації під захистом СБУ, яким керує ваш друг Баканов, то ви не тільки не засудили цей крок, а публічно, з притаманою Вам інфантильною радістю, використали цей факт у своїх політичних цілях для боротьби з опозицією. 

“Я навіть не міг уявити, що щось таке, як штурм Конгресу, можливе в США. Ми звикли вірити через книжки, фільми, телебачення, що Сполучені Штати мають ідеальні демократичні інституції, де передача влади відбувається мирно, без війн і революцій. Де влада передається від одного президента іншому. Ми бачили це в Україні. В нас було дві революції. Ми розуміли, що такі речі могли статись у світі, але що це буде в Сполучених Штатах – ніхто цього не очікував. І це свідчить про те, що ніщо не є ідеальним”.

Не Вам, порушнику Конституції, коміку, що сміявся з побитих людей на Майдані, розмірковувати про демократію в США, але цій тезі хай ліпше дає оцінку народ США та їх політики. 

“Я говорив з лідерами країн ЄС, і вони сказали, що допоможуть з вакцинами. Потроху, з своїх поставок вакцини. Це буде складно пояснити їхньому народу, я розумію. Але вони будуть трішечки нам якось віддавати. Це дуже неприємно – відчувати, що ти стоїш з простягнутою рукою”.

Ваш цинізм просто зашкалює. Коли Україна мала час для підготовки протидії пандемії ви і Ваше оточення продавали медичні маски із стратегічного запасу, не запроваджували вчасно карантин, не закупили апарати швл та кисневі концентратори, позбавили медиків шансу на захист. Коли всі країни ставали в чергу за вакцинами, ваші опрічники деребанили на дорогах Ковідний Фонд та створювали фірму прокладку для закупівель неякісної вакцини з Китаю.

Image

Через Вашу та Степанова злочинну бездіяльність, загинули тисячі українців, яких можна було врятувати. Маєте можливість думати про це дивлячись на ковзанку під вашими вікнами під час Локдауну та свої фоточки з Буковелі.

На останок хочу вам розказати про Ефе́кт Да́ннінга — Крю́ґера (ефект профана) — когнітивне упередження, яке полягає в тому, що люди з низькою кваліфікацією роблять помилкові висновки та невдалі рішення, але їхня некомпетентність не дозволяє усвідомити це.

Через це вони зверхні щодо інших, вважають свої здібності вищими за пересічні. Це призводить до того, що менш компетентні завищують свої здібності щодо тих, у кого вони насправді вищі.

За матеріалами Мирослав Гай

Загрузка...
попередня статтяВ ці хвилини! Зразу після виключення – Дубінський зробив це!
наступна статтяВіктор Ющенко – скажу чесно, приховувати більше я не можу : Тимошенко — це моя найбільша помилка!!!