Новорічний подарунок! Українців шокували новими тарифами – Зеленський не виконав. Коболєв аплодує – він зробив це!

0

Тариф на транспортування природного газу був введений в 2020 році. Не минуло й 1 року з моменту його введення, як його вже вирішили переглянути. Зрозуміло, в бік підвищення.

Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) вже схвалила проект підвищення тарифів на транспортування природного газу для населення. Нові ціни в платіжках з’являться з 1 січня 2021 року. Такий “новорічний сюрприз” готують українцям комунальники.

Зокрема, клієнти АТ” Київгаз ” будуть зобов’язані заплатити 0.33 грн за транспортування 1 м3 газу. Клієнти АТ “Київоблгаз” повинні будуть перерахувати 1.55 грн/м3. Дорожче за всіх заплатять клієнти ТОВ” Спектргаз”, для них вартість транспортування 1 м3 природного газу складе 2.66 грн.

Рішення про перегляд тарифів пов’язане… з компенсацією за минулі роки! Зокрема, українці будуть зобов’язані зі своїх кишень заплатити за те, що облгази недоотримали виручку в період з 2015 по 2019 роки. Українці компенсують за свій рахунок різницю в цінах за цей період.

І це ще не все.

Так «Нафтогаз України» заявив, що ціна на газ для побутових споживачів із січня 2021 року зросте на 14% — до 7,22 гривні за кубометр без вартості доставлення.

Зазначимо, що в грудні вартість газу за кубометр складає 6,33 грн.

Зміни тарифу в компанії пояснюють «сезонним фактором та збільшенням гуртової ціни на блакитне паливо».

Водночас у «Нафтогазі» переконують, що їхня ціна в січні буде «традиційно лишатися нижчою за середньоринкову».

«Таку ціну компанія може собі дозволити завдяки помірній націнці на блакитне паливо, довгостроковому контракту на оптову закупівлю газу, а також оптимізації операційних витрат», — кажуть у компанії.

Така новина викликала хвилю обурення і обговорень в Мережі.

“Президент обіцяв, що більше не буде підвищення тарифів на комунальні послуги, а за минулий рік вони постійно росли. Нафтогаз весь рік придумував причини і методи збільшення тарифів, пізніше підключився Ахметов і зелена енергетика з бажанням підвищити ціну за електроенергію для населення.
Якщо не зупинити зростання тарифів на ЖКГ то всі заяви Президента будуть сприйматися як порожні обіцянки, при отриманні чергової платіжки”, – пишет “Резидент”.

“Ситуація з підвищенням тарифів, що залежать від грайливості настрою Нафтогазу, говорить тільки про одне.

Потрібно негайно скасувати попередню найбільшу перемогу, псевдоринок газу.

І вводити жорстке державне регулювання націнок до собівартості газу власного видобутку.

Досить цих байок про ринок, ми не продаємо на ринку нічого, а купувати своє за цінами чужого, маячня”, – пише в телеграмі депутат Максим Бужанський.

Джерело:korupciya.com

Загрузка...
попередня статтяНу нарешті! Дочекались.. Верховний суд України обрадував всіх українських водіїв. Більше не потрібно
наступна статтяВчора цей хлопець кілька годин віз 15 000 літрів води, щоб вилити її на землю. Подивіться, що сталося, коли він відкрив кран