Перехід на літній і зимовий час таки скасують: у «Слузі народу» назвали цю блаженну дату

0

У «Слузі народу» прогнозують, що Верховна Рада таки проголосує за скасування переходу на літній та зимовий час.

Про це повідомила заступниця голови комітету з питань економічного розвитку, нардепка від «Слуги народу» Роксолана Підласа.

Законопроєкт «Про обчислення часу в Україні» розглядатимуть у другому читанні.

Ймовірною датою, коли ухвалять законопроєкт, може стати 19 березня.

17 березня законопроєкт розгляне профільний комітет

Згідно з порядком денним, ми будемо розглядати законопроєкт №4201 у другому читанні на засіданні комітету економічного розвитку в середу. Це означає, що вже в п’ятницю ми зможемо розглянути його і в сесійній залі парламенту, – зазначила Підласа.

У першому читанні законопроєкт схвалили ще 3 березня. У кінцевих положеннях документа сказано, що він набере чинності через три місяці після його публікації.

Нардепи мають схвалити законопроєкт до 25 березня

В Україні відкрився Перший Український телеграм-канал. 3еленський і Порошенко вже на нього підписались. Все найважливіще, що робиться в країні тепер тільки ТУТ. Приєднуйся і ти!

Проте раніше у профільному комітеті пояснювали, якщо парламентарям таки вдасться проголосувати за законопроєкт в цілому до 25 березня, то депутати заберуть це положення з документа. Отож, він набрав би чинності одразу після публікації і українцям не довелося би переводити годинники у ніч на 28 березня.

В іншому разі годинники доведеться переводити не лише 28 березня, а й 25 жовтня – проте це вже буде точно востаннє.

Цікаво! Перехід на літній час діє у близько 60 країнах. Першими такий крок запропонували у США ще наприкінці 18-го століття з метою економії свічок.

Від традиції поступово відмовляються. Зокрема, Європарламент виступив за скасування переведення годинника по сезонах з 2021 року.

Загрузка...
попередня статтяПереселенка з Донецька прийшла до школи за сином та побuла завуча і класного керівника (ВІДЕО)
наступна статтяДитина штовхала дівчину ногою в автобусі. Те, що зробив цей хлопець, стало мамі наукою