Політичний аналітик: “Саме за це Порошенка так ненавидять у Москві”

0

Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко відвідали урочисте богослужіння у відновленій Андріївській церкві, в якій розташоване представництво Вселенського Патріархату.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише політичний аналітик Павло Нусс.

Він зазначає, Андріївська церква є головним храмом представництва Вселенського Патріархатув Україні і передана в постійне і безкоштовне користування Вселенського патріархату. Саме Порошенко зіграв ключову роль в створенні ПЦУ – завдяки його зусиллям Вселенський православний патріарх без згоди Москви надав Томос на створення ПЦУ. Одного цього було б достатньо, щоб Порошенко назавжди увійшов в історію України. Тим, хто розповідає про невтручання держави в церковні справи, важливо нагадати: отримання духовної незалежності від РПЦ є стратегічним і на багато років вперед обумовлює розвиток України, а надання Томосу про Автокефалію ПЦУ і є тим самим визнанням, наданням духовної незалежності. Саме за це Порошенко так ненавидять в Москві.

Павло Нусс пише, запрошення Порошенко на богослужіння в Андріївську церкву та згадка його в проповіді високопреосвященства Еммануїла свідчить, що в Константинополі пам’ятають і розуміють його внесок в організацію ПЦУ.

Загрузка...
попередня статтяУкраїнець: Януковича перемогли, шляпу перемогли… Ахметов, впевнений, зараз трясеться, тому що такий незламний народ нікому не в силах покорити!
наступна статтяВідомий депутат «Слуга народу» в прямому ефірі порадив пенсіонерам зварити бульйон з кіст0к коруnціонерів