Порошенко ніяк не заспокоїться – Зеленський не став мовчати! Буде відповідати за все!

0

Українській політиці традиційно притаманні деякі речі, які в усталених демократіях давно вважаються нормою. Навіть коли держава стоїть на порозі глобальних викликів, нашим протиборчим елітам складно консолідуватися для вирішення цих проблем, розпочинає свій допис у Facebook політолог Володимир Фесенко.

На жаль, в гонитві за владою домінують егоїстичні політичні інтереси, ставка в першу чергу робиться на підвищення власних рейтингів. Це можна пояснити низьким рівнем політичної культури і відсутністю сильних інституцій.

Але навіть на цьому тлі дуже дивним виглядає вчорашній випад Петра Порошенка на Погоджувальній раді Верховної Ради проти вакцини AstraZeneca (CoviShield). Дискредитація самої вакцинації серед українського населення, явно не імпонує статусу колишнього президента і політика, який хизується своєю проєвропейськістю. Від політиків його масштабу хотілося б бачити більш зважений підхід до заяв, які можуть вплинути на боротьбу з пандемією.

Спічрайтери лідера партії «Європейської Солідарності», повинні знати, що вироблену британцями в Індії вакцину сертифікувала ВООЗ, її поставки заплановані в такі країни як Канада, а не тільки в країни, що розвиваються. Але в гонитві за резонансними заголовками політтехнологи Петра Порошенко не погребували скотитися в настільки маргінальні заяви і в махровий антивакцинний популізм.

Нагадаємо, Петро Порошенко під час засідання у Верховній Раді погоджувальної ради розкритикував вакцину від коронавірусу, якою щеплюють громадян України. Він назвав препарат «гівном».

«Я тільки що повернувся з Прикарпаття, де критична ситуація з точки зору протидії пандемії, захисту людей. (…) На мої питання, чому відмовляються вакцинуватися – прошу вибачення за непарламентський вислів, яке прозвучало з вуст лікаря, який перебуває в розпачі – бо гівно привезли. І привезли це через корупцію і профнепридатність », – сказав Порошенко.

Причинами нового сплеску захворювання в західних областях країни він назвав працюючі лижні курорти і новий штам коронавірусу.

«Тому що дехто ніяк НЕ нажрется і ніяк не відпочине. До сих пір Буковель працює, а його власники набивають кишені. У Прикарпатті, крайньою мірою, в тих лікарнях, де я був, немає жодного вільного ліжка, обладнаного киснем. (…) Ситуація критична », – констатував Порошенко.

З цих слів, можна винести те, що Порошенко, критикуючи діючу владу, набиває собі рейтинги та піарить як тільки може, але в нього це виходить, словом, не дуже.

Загрузка...
попередня статтяМагнітні бурі в березні 2021 року! Коли очікувати і як вберегтися!
наступна статтяСмачна і ніжна рубана ковбаса в домашніх умовах!