Прямо в суді! Медведчука хитає, Бойко почорнів – дарма стрибають. Відновити неможливо – закриють назавжди!

0

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду постановив відкрити ще три провадження у справах щодо оскарження указу президента Володимира Зеленського про введення в дію рішення РНБО про закриття телеканалів “112 Україна”, “ZIK” і “NewsOne”.

Як повідомили у прес-службі Верховного суду, такі ухвали суд виніс 9 березня.

Так, відкрито провадження у справі № 9901/54/21 за позовом ТОВ «ТВ Вибір». Справу призначено до розгляду на 10:00 6 квітня. Також відкрито провадження в адміністративній справі за позовом народного депутата від партії “Опозиційна платформа – за життя” Тараса Козака про скасування указу в частині застосування до нього санкцій. Справу № 9901/39/21 призначено до розгляду на 14:00 6 квітня.

Крім того, відкрито провадження і призначено судове засідання на 14:00 19 квітня з розгляду справи № 9901/33/21 за позовною заявою ТОВ «Телерадіокомпанія «Нові комунікації».

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони про застосування санкцій до народного депутата від партії “Опозиційна платформа – за життя” Тараса Козака і 8 компаній, які є засновниками телеканалів “112 Україна”, “ZIK” і “NewsOne”. Мовлення цих телеканалів припинено в цифровому мультиплексі і кабельних мережах у ніч проти 3 лютого.

В свою чергу, шеф-редактор видання “Детектор медіа” Наталя Лігачова сказала в ефірі каналу “Україна 24” про те, що телеканали 112, NewsOne і ZIK можливо заблокувати в Youtube, але навіть якщо це не вдасться, то в аналоговому форматі, на супутниковому і кабельному ТБ їх все одно не буде, і це вже плюс.

“Безумовно, це буде дієво, якщо заблокують Youtube-канали, але це не так просто. У відношенні каналів Медведчука – думаю, можливо, дійсно через те, що є санкції США проти нього, а він пов’язаний з Козаком. Щодо свободи слова – тут ми розуміємо, що мова йде не про свободу слова, а про свободу дезінформації насправді, якою займалися ці телеканали, вони були інструментами російської та проросійської пропаганди, тут я не бачу проблеми. Інша справа, що дуже такий механізм гострий, його можна застосовувати тільки у виняткових випадках, і хотілося б більше комунікації і доказової бази”, – сказала Лігачова.

В Україні відкрився Перший Український телеграм-канал. Навіть Президент вже на нього підписався. Все найважливіще, що робиться в країн тепері тільки ТУТ. Приєднуйся і ти!

Загрузка...
попередня статтяДiвчинку, яку нe пpивiтaли з 8 бepeзня, тoму щo бaтьки нe здaли гpoшi, oтpимaлa несподіваний пoдapунoк вiд 3eлeнcькoгo.
наступна статтяЦе що за карантин такий? Маленькі магазини закрити, а супермаркети хай працюють. Ринку на вулиці не можна працювати, а гірськолижним курортам можна!…