Просто зараз! Повна конфіскація – країну накрило, забрати все. Олігархи в істериці – почалось!

0

США ввели санкції проти Ігоря Коломойського через його причетність до корупції. Держдеп не любить тих, хто працює проти американської державності.

Коли Ентоні Блінкен тільки заступав на посаду держсекретаря США, в Україні було багато суперечок про те, що це буде означати для країни. Більшість зійшлася на тому, що Штати відійдуть від моделі зовнішньої політики «Америка перш за все», яка домінувала при Трампові, пише блогер Денис Шабанін.

Новий держсекретар має українське коріння і, що ще важливіше, він має конкретний погляд на те, як повинні розвиватися відносини між США і Україною, а також між Україною і Росією.

Все почалося з того, що в січні 2021 року Держдеп ввів санкції проти Олександра Дубінського через втручання в президентські вибори в Америці. Дубінського зв’язали з агентурної групою Деркача, яка відпрацьовувала повістку «Байден-Порошенко».

Також варто врахувати, що в США Дубинського безпосередньо пов’язують з Коломойським. Відповідно по Коломойському теж слід було очікувати введення санкцій.

У американців вже давно натягнуті відносини з українським олігархом. Наприклад, під новорічну ялинку Коломойський отримав подарунок від Мін’юсту США у вигляді вимоги конфіскувати їх з Боголюбовим майно в Огайо.

The Washington Post писав, що Коломойський і партнери, зокрема, купили в США: майже півмільйона квадратних метрів комерційної нерухомості в Огайо, сталеливарні заводи в Кентуккі, Західній Вірджинії та Мічигані, завод по виробництву мобільних телефонів в Іллінойсі і комерційну нерухомість в Техасі.

У лютому США підтримали Україну в питанні введення санкцій проти Медведчука, тим самим показавши, що вони б хотіли бачити як українська влада розбереться з агентами впливу Кремля і тими, хто працює проти євроінтеграції України та її відносин із західними партнерами.

І ось 5 березня Блінкен оголошує, що США вводять санкції проти Коломойського і його сім’ї. Держсекретар заявив, що введення санкцій – це підтвердження прихильності США підтримки курсу політичних та економічних реформ в Україні.

Знову США натякають українській владі на те, яким повинен бути курс зовнішньополітичного руху української влади. І наступний хід очікується від них.

Загалом, якщо немає засідання РНБО, то Держдеп завжди готовий підстрахувати.

Варто також додати, що як зазначає на своїй сторінці у Фейсбук політолог Руслан Бортник:

“У 2015-му році відразу ж після відставки з поста керівника ОДА Дніпропетровської області посольство США видало Ігореві Коломойському довгоочікувану візу (короткострокову), якої його позбавили в 2008-2009 рр. родині (дружині і дітям) видали візи на 10 років. Коломойський відразу ж полетів в США і насолоджувався баскетбольними матчами, попутно вирішуючи бізнес-питання. Таким було одне з наслідків вирішення конфлікту з Петром Порошенком (за сприяння США), який ледь не призвів ще до однієї зміни влади в Україні і дестабілізації. Тоді звинувачень в корупції явно не було”, – зазначає політолог.

В Україні відкрився Перший Український телеграм-канал. 3еленський і Порошенко вже на нього підписались. Все найважливіще, що робиться в країні тепер тільки ТУТ. Приєднуйся і ти!

Загрузка...
попередня статтяОКРУГ 87: ЧИ ДОЗВОЛИМО СЕБЕ ВИКОРИСТАТИ?
наступна стаття20 хвилин тому! Почалось – Байден дотис! Зеленський з ним. Олігархи в істериці!