Прилетів до мене брат з Німеччини, пішли до магазину, а він влаштував сцену – йому здачу 50 копійок недодали. А далі я ще більше здивувався..

0

Якось до мене приїхав брат з Німеччини, хоч він мені і через третє коліно брат, але до того, як вони сім’єю переїхали до Німеччини, ми з ним дуже добре спілкувалися, хоча це було вже давно, минуло вже близько 18 років.

Родич успішно приземлився, ми його зустріли і вирушили додому. По дорозі заїхали в гіпермаркет, прикупили трохи продуктів і тут то я вперше трохи сторопів. Родич мені каже, я купив собі пива, якщо ви будете, купуйте собі самі, я говорю так вже давно все куплено і лежить в квартирі, я звичайно зробив вигляд що все нормально, але мене прямо вразила ось ця нотка скупердяйства.

Він, звичайно, не мусив щось нам купувати, але я б так ніколи не зробив. Ну да ладно, приїхали ми додому, посиділи, відзначили приїзд і вирушили відпочивати. На наступний день родич сходив в магазин і прикупив там собі необхідні речі і продукти. По приходу він мені почав розповідати, як йому не дали здачу 30 копійок, я говорю все нормально у нас це в порядку речей.

На наступний день історія повторилася, йому не дали близько 50 копійок, але родич вже не став мовчати і зажадав їх у продавця, дівчина з ним сперечатися не стала і без проблем віддала 50 копійок. По приходу ми з ним розговорилися на тему фінансів, він мені каже, ви тут не вмієте поводитися з грошима, я ось в Німеччині навіть пляшки не викидаю, а здаю їх за гроші і я говорить вмію економити, і за рахунок цього можу собі дозволити два рази на рік літати відпочивати.

У Німеччині він працює в автосервісі і отримує пристойну зарплату, але звідки таке скупердяйство? Якось він побачив в трійнику була скотчем перемотана гривнева монета, цією монетою ми перемотали перемикач під час ремонту, щоб трійник не відключати. Так він розмотав цю монету і подає мені, ось говорить, що знайшов, у вас, говорить, гроші всюди валяються, як ви так до грошей ставитеся.

Відпустка закінчилася, родича ми проводили і залишилися, звичайно, під сильним враження від всього, що відбувається. Загалом то я нічого проти не маю кожен сам вирішує, як йому жити, але на мене просто нахлинуло і я задався питанням, а може ми і правда неправильно живемо, і поводимось з грошима якось не так або у нас просто менталітет різний?

Загрузка...
попередня статтяПорошенко до Зеленський: Ти ще не награвся ? Другий локдаун ? Я вимагаю негайно компенсувати людям доходи..
наступна статтяСьогодні я ним дійсно пишаюся! “Зеленський вперше в історії пішов на кофлікт з Коломойським