Прийдеться зустрічати Новий рік тут, на чужині, на заробітках, у прислужницях, бо діти мені не раді. А поїхала я якраз для того, щоб заробити їм на квартиру, пустивши сина і невістку у свою. А вони з друзями хочуть Новий рік святкувати! Ніколи не думала, що так зі мною станеться

0

Прийдеться зустрічати Новий рік тут, на чужині, на заробітках, у прислужницях, бо діти мені не раді. А поїхала я якраз для того, щоб заробити їм на квартиру, пустивши сина і невістку у свою. А вони з друзями хочуть Новий рік святкувати! Ніколи не думала, що так зі мною станеться…

Ніколи не думала, що так зі мною станеться. З чоловіком ми розлучилися, коли синові було 14 років. Ростила його решту часу сама, ні з ким не зійшлася, бо не хотіла, щоб біля сина був чужий чоловік. З сином дуже не просто було у підлітковому віці, він би точно з вітчимом не зійшовся.

Олег виріс, одружився, почали вони жити з дружиною по знімним квартирам, бо обоє без житла. Невістка у декреті, син сама працює: на квартиру в обласному центрі не заробиш.

І ось трохи більше року тому мене колишня однокласниця покликала до себе у Європу на заробітки. А чого б ні, вирішила я. І світ побачу, і зароблю, і дітям допоможу.

Поїхала я. А сина і невістку з онуком поки що пустила пожити у свою двокімнатну квартиру: чого їм за знімну платити? А так і за квартирою подивляться, і самі відкладати копійку почнуть, а я потім додам.

Тут, в Італії, я доглядаю за літніми лежачими людьми, за подружжям. Дуже важко, але кращої роботи поки що немає. Платять їхні діти мені пристойно, відкладаю по-троху, на життя вистачає.

Хотіла полетіти на Новорічні свята додому, побачити рідних, сина з невісткою, онука.

Подзвонила синові, а Олег мені:

– Мамо, та ми тут уже свята спланували, друзів до нас і на Новий рік, і на Різдво і на 14-те число запросили… В кафе ж ми не підемо: дорого, та й час такий, сама розумієш. Відмовити вже не можемо, не зручно. Як ми себе покажемо? А ти на весні прилітай, ми дуже раді будемо! Но ображайся! Гарних тобі свят, у тебе ж там подруга! – і відімкнув зв’язок…

У однокласниці, яка тут давно, своя родина, своє коло спілкування. Я їй ні до чого, ми бачимося лише інколи.

Летіти в Україну до сестри – так у неї теж свої вже плани, та й соромно мені, якщо чесно, маючи свою квартиру, по людям тинятися, навіть по рідним.

Прийдеться зустрічати Новий рік тут, на чужині, на заробітках, у прислужницях, бо діти мені не раді. Але ж поїхала я якраз для того, щоб заробити їм на квартиру!.. А вони з друзями хочуть Новий рік святкувати.

Ніколи не думала, що так зі мною станеться. Що ж, буде мені урок… Гарних усім свят!

Автор – Олена К.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook і залишайте свої коментарі!

Загрузка...
попередня статтяРодичам аж погано стало. Хлопець набив собі прямо на чолі тату на честь Кернеса(ФОТО, ВІДЕО)
наступна стаття“Сподіваюся, ти мені це пробачив”! Добкін зі сльозамu прямо на п0хоронах звернувся до Кернеса: