Сергій Притула: Я знаю, що Володимир Зеленський прочитає це повідомлення. Я дуже прошу його терміново..

0

Парубка на фото зі мною звати Роман Ратушний.

Станом на момент нашої зустрічі Роман вже майже 2 місяці не живе вдома, переховується від переслідувань і цілодобово перебуває під охороною небайдужих громадян, які забезпечують його фізичну безпеку.

Але про все по черзі.

В один чудовий день Корбан вирішив додати киянам клопоту у вигляді незаконної забудови у Протасовому Яру. Те, що кияни звикли там проводити своє дозвілля і те, що КМДА не давала на це дозволу – це, звісно ж, для ділка його калібру – дрібниця.

Коли місцева громада згуртувалась і завітала з протестом на територію забудови, тітушня застосувала силу. Людей били. Забігаючи наперед, скажу, що неодноразово. Не перебираючи, особливо, хто перед ними: чоловіки, жінки чи літні люди.

Коли розбиті голови, щелепи та струси мозку стали для противників забудови буденним явищем (всього було зафіксовано 17 епізодів побиття тітушнею представників громади), на допомогу Роману, якого місцеві обрали координатором протестної ініціативи, підтягнулись хлопці, для яких, після російських танків, тітушки не видавались чимось вельми страшним. Коли забудовники зрозуміли, що силою продавити питання буде складно, а сама проблема вийшла в публічну площину, на Рому почали виходити переговорники.

Спочатку пішли по звичному для себе шляху – запропонували Ромі 50 000$, щоб він просто зник з горизонту і не заважав. Коли Рома пояснив, що він у процесі не заради грошей, а просто тому, що не можна просто так взяти і нагнути киян, тактика помінялась. Спочатку це були «м’які погрози». Потім прямі. Цілодобове стеження, машини з «мордоворотами» під його будинком і будинком брата.

Ромі організували зустріч з президентом, який пообіцяв, що все буде гаразд і йому нічого боятися. Проте, нічого не помінялося. Тітушки просто поміняли номера на машинах, на яких здійснювали стеження. Можливо це такий збіг обставин. А можливо тому, що один з переговорників від забудовника зараз працевлаштований у офісі президента. А батько ще одного працівника офісу працює у структурах Корбана. Я не знаю.

Знаю тільки те, що в силах Володимира Олександровича припинити цькування Романа Ратушного. Простою підтримкою у публічній площині. Геополітика – це важливо. Але життя одного конкретно взятого українця – не менш! І коли президент публічно підтримає Романа – це буде його гарантією безпеки. Тому що в такому разі атака на Романа буде вже атакою і на президента.

Я знаю, що Володимир Зеленський прочитає це повідомлення. Я дуже прошу його втрутитись у ситуацію і зробити все, щоб Роман зустрів Новий Рік не переховуючись по людях, а вдома з мамою. Може навіть щоб «квартал» подивився. Це займе якихось 30 секунд під час традиційного звернення до українців з бігової доріжки чи з Тесли. На акціях пам’яті Каті Гандзюк активісти розгортають банер «Мовчання вбиває». Для Романа Ратушного, у його 22 роки, це може перестати бути метафорою.

А для вирішення питання забудови Протасового Яру може вистачити одного комунікатора від президентського офісу, бо громада та КМДА не справляються. Тільки, якщо можна, не когось з тих двох вище згаданих.

Заздалегідь вдячний за підтримку.

Веселих Свят!

Сергій Притула

Загрузка...
попередня статтяШукала Їжу У Смітнику: На Одещині Бідна Жінка Знайшла Купу Грошей І Віддала У Церкву
наступна статтяЗeлeнcький: “ Ляшко тa iншi cтapi пoлiтики бiльшe жoднoї кoпiйки нe oтримaють вiд yкpaїнцiв”