Шара закінчиться! Зеленський сказав, як тепер українці будуть подорожувати до ЄС

0

Подорожувати до Європи українці зможуть лише за наявності пройденого курсу вакцинації від коронавірусу.

Сама ж Україна, імовірно, теж буде пропускати на територію лише іноземців зі

У МОЗ розповіли, як і де українцям після вакцинації видаватимуть COVID-паспорти щепленнями. 

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час форуму «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді» в Києві 8 лютого.

«Чи буде світ мандрувати? Це все залежить від нас, від людей. Тому що я впевнений, що Європа не дасть можливості вільного мандрування, якщо у тебе немає вакцинування.

Якщо люди хочуть кудись поїхати – відпочити чи по роботі, треба буде вакцинуватися», – заявив український президент.

Водночас Зеленський уточнив, що Україна після початку вакцинації від коронавірусу вживатиме дзеркальні заходи щодо умов пропуску іноземців без щеплення.

Зі слів глави держави, Україна повинна мати дзеркальні, паритетні відносини з іншими державами, особливо з сусідами – країнами ЄС.

«Якщо вони будуть пускати з якимись штампами, паспортами чи підтвердженим вакцинуванням, то ми повинні робити те саме», – зазначив президент.

Стосовно вакцинації в Україні, то Зеленський нагадав, що вона буде добровільною, але для тих, хто зробить щеплення, або вже перехворів на коронавірус, будуть скасовуватися карантинні заборони. Втім, президент наголосив, що всі громадяни, які працюють в державному секторі і багато контактують неодмінно повинні зробити щеплення.

«Я вважаю, що всі люди, які працюють на державу, які отримують від держави кошти й які мають постійний контакт з людьми, вони не мають права відмовитись від вакцинації. Окрім тих, кому це протипоказано», – підсумував Володимир Зеленський.

Загрузка...
попередня статтяКiлькa секунд тoмy! Мeдвeдчyк вcе кінець – їх взяли. Пoчaлoсь – дружину нaкpuлu. Люди пробились
наступна статтяДодадуть відразу 1650 гривень: кому з пенсіонерів чекати солідної надбавки до виплат