Скасувати пільговий тариф! У ці хвилини – уряд прийняв шокуюче рішення. Українці не чекали – ціна зросте

0

З 1 січня весь обсяг спожитої електроенергії побутові споживачі оплачуватимуть за єдиним тарифом – 1,68 грн / кВт.год

Кабінет Міністрів скасував пільговий тариф 90 коп. / КВт.год на перші 100 кВт.год для побутових споживачів з 1 січня 2021 року.

Дане рішення було прийнято на засіданні Кабміну в понеділок, 28 грудня.

“Проект розроблений з метою фінансової стабілізації ринку електроенергії в наступному році і стабільної роботи енергетичних підприємств, на які покладено зобов’язання щодо забезпечення громадських інтересів (“Енергоатом”, “Укренерго”, “Укргідроенерго”)”, – сказав тимчасово виконуючий обов’язки міністра енергетики Юрій Вітренко.

Він додав, що Міненерго разом з Національною комісією держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) напрацьовують вдосконалений сценарій фінансового збалансування ринку електроенергії.

“Доопрацьований проект постанови в себе включає: продовження дії ПСО до 31 березня 2021 роки; встановлення з 1 січня по 31 березня 2021 року фіксовану ціну на електроенергію для населення на рівні 1,68 гривні кВт-год (з ПДВ)”, – підкреслив Вітренко .

У свою чергу, раніше за перші 100 кВТ-ч електроенергії населення платило за пільговим тарифом у розмірі 0,9 гривень / кВт-год.

Також Вітренко додав, що проект постанови передбачає, що “Енергоатом” буде продавати свою електроенергію державному підприємству “Гарантований покупець” за 150 гривень / МВт-год.

Нагадаємо, тарифи на електроенергію для населення не переглядалися з березня 2017 г. Вони складають 90 коп. / КВт.год за перші 100 кВт.год і 1,68 грн / кВт.год за решту обсягу місячного споживання. Це більш ніж в чотири рази менше середнього тарифу в Європі.

За даними Міністерства енергетики, тариф для населення в грудні 2020 року навіть не покриває витрати на доставку електроенергії від електростанцій до кінцевих споживачів.

Щорічні дотації за заниженими тарифами на електроенергію для населення досягли 65-70 млрд грн.

Джерело

Загрузка...
попередня статтяВu тільки подuвіться куди президент Володимир Зеленський поїхав відзначати Новий рік
наступна статтяТимофій Милованов: Зе – це не зло! Він кращий за Порошенка, Януковича, Ющенка… він добріший, і хоче змінити Україну…