Сьогодні це сталося! Ахметов банкрот. Вчора вони всі зрозуміли, хто такий президент Зеленський

0

Найбільший український приватний енергохолдинг “ДТЕК Енерго” Ріната Ахметова заявив, що не буде платити по кредитах, і попередив кредиторів про реструктуризацію боргу через ситуацію з коронавірусом. Про це повідомляє Страна.UA

Згідно з повідомленням, на Лондонській фондовій біржі заявили, що компанія знаходиться в процесі розробки пропозиції майбутньої реструктуризації боргів.

“DTEK Energy попереджає кредиторів, що не сплатить ні процентний купон 1 квітня 2020 року, ні відсотки по банківському боргу 31 березня 2020. Всі подальші виплати будуть здійснюватися відповідно до умов реструктуризації боргів”, – зазначили на біржі.

Причиною зупинки виплат називають “стурбованість ситуацією пандемії COVID-19, безпрецедентне погіршення фінансових ринків, крах цін на товари, і сукупний вплив цих факторів на фінансовий стан і операції компанії”.

Проаналізувавши цю інформацію можна дійти висновку, що холдинг Ахметова готується до дефолту.

Як повідомляє БізнесЦензор, “ДТЕК Енерго” оголосив про виведення в простій шахти “ДТЕК Добропіллявугілля”, шахти “Білозерська” і збагачувальної фабрики “Жовтнева”. Такий крок пояснили відсутністю попиту на вугілля.  Водночас про зміни в роботі найбільшого і найприбутковішого вугледобувного підприємства холдингу – “ДТЕК Павлоградвугілля” – не повідомляється.

“Персонал виводиться в простій з оплатою згідно з колективним договором. Під час простою буде тривати технічне обслуговування шахт і фабрики, що дозволить оперативно відновити роботу підприємств “, – зазначили в “ДТЕК Енерго”.

Відомо, що йдеться про близько 6,5 тис. із  8 тис. співробітників трьох підприємств. За всіма співробітниками, виведеними в простій, зберігається оклад.

Нагадаємо, глава Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва заявила, що світова економіка увійшла в рецесію у зв’язку з пандемією коронавірусу.

Джерело

Загрузка...
попередня статтяЩойно! Країну сколихнула потужна заява!
наступна статтяКравчук не стримався, скандальна заява – перехитрять самі себе!