Степан Чубенко… Хлопцю було лише 16 років, і його життя несподівано обірвалося…

0

Сьогодні ми вкотре згадуємо історію Народного Героя України, яка вразила чи не кожну людину. Степан Чубенко… Хлопцю було лише 16 років, коли його життя обірвалося… 25 липня 2014-го російські бойовики стратили школяра Степана Чубенка з Краматорська за проукраїнську позицію. Причиною затримання стала синьо-жовта стрічка на рюкзаку і шарф футбольного клубу “Карпати”. І, напевно, погляд юнака – мужній і незламний… Цього виявилося достатньо для вбивства…

Сьогодні Степану виповнилося б 23 роки. Ми пам’ятаємо Героя і розуміємо, що забути про такі речі неможливо ???

Ким же він був, Степан Чубенко? Звичайним хлопцем. Веселим, радісним, відчайдушним. Вчився у краматорській загальноосвітній школі № 12, обожнював футбол і був воротарем юнацької команди “Авангард”. Мріяв стати професіанолом у футбольній справі. А ще – болівав за донецький “Шахтар”, читав книжки, захоплювався історією України… З друзями організував команду КВК і опікувався дитячим будинком у рідному місті.

На початку 2014-го брав участь у мітингах на підтримку цілісності України, носив воду і продукти українським військовим, які прибули у місто. Ризикуючи життям, Степан зняв з міської площі прапор так званої “ДНР”.

Посмертно Степана нагородили орденом “Народний Герой України”.

Загрузка...
попередня статтяУ родини Петра Порошенко дуже важкий рік. Політичні пeреслiдувaння, цькyвaння, тиcк. Але це ненайгірше, найстрашніше це те що…
наступна статтяКондратюк: “Знаєте що тепер партія Зеленського “Слуга народу” буде робити, через те що провалила місцеві вибори..