Субота, ранок: В Україні тільки що надійшли перші повідомлення про побічні реакції після вакцинації від ковід

0

В Україні за два дні вакцинації щеплення проти коронавірусу отримало 1 338 осіб. Із цієї кількості в сімох медиків, які вакцинують на першому етапі, виникли побічні реакції на дію препарату.

Про це повідомив на брифінгу 26 лютого головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«Станом на 25 лютого надійшли і перші повідомлення про несприятливі події після імунізації. Таких повідомлень у нас є сім. Вони всі не серйозні. Вони були зареєстровані: одне у Чернігівській, шість у Черкаській областях», — заявив заступник голови МОЗ.

Зі слів Ляшка, такі повідомлення надходять електронною системою до Державного експертного центру і, запевнив, що кожен випадок аналізується.

«Хотів би, щоб до цього ставилися серйозно, але не потрібно розганяти жодної інформаційної паніки, бо це (побічні реакції) передбачено інструкцією виробника.

Ми всі несприятливі події відстежуємо і звертаємо на це увагу, але кампанія на сьогодні подовжується і у всіх областях України працюють мобільні бригади і продовжують проводити кампанію імунопрофілактики», — додав Віктор Ляшко.

Нагадаємо, головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко заявив, що ефективність вакцини від коронавірусу Covishield, перша партія якої 23 лютого прибула до України, становить понад 70%. 

Як відомо, Черкаська область 24 лютого стала першим регіоном України, який вже отримав вакцину від коронавірусу та розпочала вакцинацію. 

Першим українцем, який отримав щеплення від COVID-19, став Євген Васильович Горенко. Він працює лікарем-реаніматологом у коронавірусному відділенні Черкаської обласної лікарні.

ТСН

Загрузка...
попередня статтяІнтернет ш0кувала заява Пугачьової про Зeлeнcькoгo і Україну: всього декілька слів , але скільки в них істини і правди
наступна статтяВіталій Свічинський – Це неймовірно, друзі, це просто неймовірно!!! Я не знаю, як передати масштаб нашої подяки кожному з вас..