Терміново! Зеленський підписав – доленосне рішення, цього чекали всі. Передати землю – українці аплодують

0

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про передачу земель сільськогосподарського призначення з державної у комунальну власність громад.

Тепер органи місцевого самоврядування отримають понад 2 млн га таких земель.

Про це йшлося в ході земельної форуму “Земля – ​​народу” в Чернігівській області, трансляцію заходу в Facebook вів Офіс президента.

“Сьогодні я підписую указ про заходи щодо передачі земель сільськогосподарського призначення з державної у комунальну власність”, – сказав Володимир Зеленський.

За даними міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігоря Петрашко, тепер органи місцевого самоврядування отримають більше 2 млн га сільгоспземель, з яких 1 млн га вільних.

“Президент підписав указ, згідно з яким з 26 жовтня цього року всі без винятку новостворені громади отримають землю в комунальну власність з можливістю планувати бюджетні надходження від землекористування і ефективне їх використання. В результаті передачі земельних ділянок органи місцевого самоврядування отримають більше 2 млн га земель з яких 1 млн га вільних земель “, – повідомив Петрашко.

Як повідомлялося, Верховна Рада 31 березня на позачерговому засіданні прийняла Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення”.

28 квітня Президент Володимир Зеленський підписав цей закон.

Законом з 1 липня 2021 скасовується мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення. З липня 2021-го до 1 січня 2024 будуть діяти обмеження на покупку землі – не більше 100 га в одні руки. До 2024 року купувати землю зможуть тільки фізичні особи. 

Джерело

Загрузка...
попередня статтяЩойно пізно ввечері. Путін раптово пішов на зустріч Україні. Зеленський не розуміє що відбувається
наступна статтяПророцтво про Зеленського в які ніхто не вірив почали збуватися з вражаючою точністю. Вже з понеділка будуть…