Це був 96 рік. Я служив у селі, на Слобожанщині. Якось ми вирушили з хором колядників співати різдвяних пісень до кожної хати..

0

Різдвяні Дива або невигадана історія.

Це був ‘96 рік. Ставши священником, я служив у селі, на Слобожанщині, де пана Отця народ не бачив з ‘30х років минулого століття.

3вичайно, я вирішив відновлювати різдвяні традиції у своїй маленькій сільській парафії. Отже, ми вирушили з хором колядників співати різдвяних пісень до кожної хати:

У той Святий вечір нам трапилося дві родини для яких диво Христове не мало ніякого сенсу, а Різдвяна ніч була пустою.

Першою була хата пастуха, який збіднів і втратив свій дохід, бо від тяжкої хвороби йому віднялися ноги і він був прикутим до ліжка.

Його дружина попросила зайти у кімнатку, де він лежав і заспівати для нього. Ми з хором заспівали Різдвяну пісню. Коли ми виходили з хати я раптом відчув, як хтось взяв мене за плече, на секунду я злякався – повертаюся і бачу чоловіка, який мав би лежати з паралізованими ногами. Він стоїть на своїх двох і зі сльозами на очах, просить заспівати ще.

Не знаю, як пояснити це з точки зору медицини, але у ту ніч я побачив Різдвяне Чудо у тому домі.

Того ж вечора, ми потрапили до оселі жінки, у якої помер син, після чого її невістка не приїздила з онуками до тої жінки. Ми заспівала Різдвяну пісню вдруге. Вона розплакалася, бо напевне, лише у Святу Ніч самотні відчувають себе ще більш одинокими ніж зазвичай. Ми намагалися підбадьорити господиню, прощаючись сказали, що у неї все налагодиться.

Зранку біля Церкви стояв невеличкий натовп, який хотів подивитися на чоловіка, який став на ноги після Різдвяних колядок, а на порозі храму стояла та сама жінка з усіма своїм онуками.

Ось таке воно, моє Різдвяне Диво.

Впевнений, що у кожного є своя історія дива. Діліться своїми!

Христос Народився, Славімо Його!

Сергій Дмитрієв

Загрузка...
попередня статтяВідео. “Людиии, що з вами?!” З’явилися кадри емоційної реакції адвоката Юлії Кузьменко на рішення суду
наступна статтяУвага! Звертаюся До Всіх Водіїв. Нові Прийоми Шахраїв. У Мене Вони Прикріпили На 2 шурупи.