Це елементарно, ви просто не розумієте! Санлікар Ляшко пояснив чим небезпечний продаж колготок і шкарпеток у часи ковіду

0

Заступник глави Міністерства охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко пояснив, чому влада заборонила продавати шкарпетки, колготки і деякі інші товари під час локдауна. За його словами, така заборона знижує мобільність людей і, як наслідок, запобігає інфікуванню коронавірусом.

Пояснення санлікаря опубліковано на урядовому порталі 8 січня.

За словами чиновника, існує кілька життєво важливих товарів, які не можуть бути закуплені заздалегідь, а отже, їх продаж не можна обмежувати.

“До попередніх карантинних обмежень, які застосовувало уряд, у представників бізнесу виникали питання. Наприклад, чому ті ж іграшки дозволялися до продажу в супермаркетах, які торгують в основному продуктами, а в спеціалізованих іграшкових магазинах не дозволялися. Такі ж питання були і до одягу, взуття, посуду тощо “, – сказав Ляшко.

Він пояснив, що всі згадані товари не є предметами першої необхідності, але їх наявність в супермаркетах призводила до того, що люди їхали в магазин виключно за іграшкою, одягом, взуттям, посудом і т.д., а не за продуктами харчування.

“Через це збільшувалася мобільність, порушуючи тим самим принцип карантину. До того ж це було порушенням конкурентних умов між різними формами торгівлі, і страждали саме спеціалізовані магазини”, – сказав Ляшко.

Загрузка...
попередня статтяБеруть приклад з Зеленського ?.. Ці фото із Західної України поставили на вуха всіх. Просто очам не вірю…
наступна статтяКабмін на ногах! Люди знову вийшли – “тарифогеноцид”. Поліція уже там, Зеленському доповіли: має втрутитися