“Це вже за межами!”: Коболєв відверто приголомшив – скандальна заява. Зеленський в шоці – Негайно гнати з посади!

0

Головною причиною збитків “Нафтогазу” в першому півріччі поточного року стали борги газзбутів і тепловиків, повідомив голова правління групи Андрій Коболєв.

“Проблеми в першому півріччі у нас, як завжди, є в питаннях реалізації газу, а саме в тих клієнтах, які в рамках механізму ПСО газ отримали, а з нами не розрахувалися і, судячи з намірів, розраховуватися навіть не мають наміру. Це і є головна причина збитків”, – сказав він в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.

За його словами, зокрема, рівень розрахунків населення із газзбутами наближається до 100%, тоді як останні накопичили значні борги перед компанією за поставлений їм газ у рамках ПСО.

“Чому газзбути вважають, що вони можуть зібрати 100% грошей з населення, а з нами не розрахуватися на 100%, нам абсолютно незрозуміло. Ми вважаємо, що це не правильно”, – наголосив голова “Нафтогазу”.

У зв’язку з цим Коболєв висловив сподівання, що на законодавчому рівні не буде реалізовано сценарій повернення до схожого з ПСО механізму і “Нафтогаз” не повернеться до фіксації збитків від продажу газу газзбутам через борги, що дасть змогу знову вивести компанію до роботи в прибуток.

Правда ось зі словами Коболєва згідні не усі і багато експертів і простих українців впевнені – головна причина таких збитків – це некомпетентне керівництво “Нафотогазу”, а головний “шкідник” – це Андрій Коболєв.

Так політичний аналітик Олександр Кочетков стверджує, що Андрія Коболєва вже давно пора звільнити з посади голови Нафтогазу. Кочетков вважає, що причини для звільнення всім чудово відомі – проведений аудит показав, що через різного роду порушення в діяльності монополіста державний бюджет недоотримав 75 ​​мільярдів гривень.

До речі, аудит цієї державної компанії в останні роки взагалі не проводили. Провести його намагався ще Володимир Гройсман. будучи главою уряду, але йому швидко дали по руках. При цьому іноземні члени наглядової ради Нафтогазу пояснюють, що недоплата до бюджету обумовлена ​​наявністю заборгованості з боку споживачів «блакитного палива».

В принципі, з цим можна погодитися. Але незрозуміло інше – чому компанія регулярно не виконує план з видобутку українського газу? Відповідь очевидна – «патріоту» Коболєву зручніше мутити з Газпромом, придумуючи схеми і винаходячи контракти із закупівлі нібито «європейського» газу. Так, ще можна судитися. Тим часом для нарощування обсягів власного видобутку одного лише знання англійської мови недостатньо. Тут потрібно вміти створювати, а не просто виторговувати свій відсоток.

І українці повністю згодні зі словами експерта, тому закликають президента Зеленського негайно взятись за Коболєва і гнати його з “Нафтогазу” і бажано “поганою мітлою”.

Як повідомлялося, “Нафтогаз України” згідно з консолідованою звітністю, не перевіреною аудитом, у січні-червні 2020 року отримав чистий збиток 11,541 млрд грн проти 24,704 млрд грн чистого прибутку за аналогічний період 2019 року. Дохід знизився на 21% (на 19,063 млрд грн) – до 71,928 млрд грн.

За підсумками другого кварталу 2020 року збиток “Нафтогазу” становив 14,721 млрд грн проти 4,127 млрд грн чистого прибутку за квітень-червень-2019. Дохід становив 27,114 млрд грн, що на 24,1% більше, ніж за аналогічний період минулого року (21,844 млрд грн).

Загрузка...
попередня статтяПpocтo зapaз мaмa мoєї дpyжини noмupaє в лiкapнi вiд KOBIДy!… Пiдiть i cкaжiть Мapинi ycю цю дypню, якy ви гoвopитe нa вcю кpaїнy – Пopoшeнкo
наступна статтяВ Україні таке вперше! Вже майже 11 тисяч. Сьогоднішній день в країні став переломний. МОЗ термінова статистика