Ця весна в Україні буде екстремальною: кліматологи приголомшили прогнозами

0

Весна в Україні настане рано, хоча до середини березня в країні очікується зимова погода. А ось квітень і травень принесуть для українців сюрпризи. Кінець лютого порадує потеплінням, але не варто спокушатися – за ним буде нове похолодання.

Про те, як екстремальні сюрпризи готує Україні погода, розповіла завідувачка відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Вазіра Мартазінова в ефірі “24 каналу“.

Кліматолог повідомила, що в кінці лютого очікується потепління, але воно буде оманливе і приймати його за весну не варто. Зима в Україні закінчиться не раніше середини березня. А ось квітень і травень стануть екстремальними місяцями, через те, що очікується велика кількість опадів.

Вона пообіцяла, що похолодання і снігопади скоро в Україні закінчаться й прийде невелике потепління.

“Але це все не стійке — в межах трьох-чотирьох днів закінчиться і повинні з’явиться теплі повітряні маси, але короткочасні. Але вже таких похолодань не буде, як нині. Лютий дуже різний: перша половина дуже холодна і сніжна, а у другій половині з’явиться короткочасна “весна”. Екстремальні опади у квітні-травні треба чекати”, – пояснила кліматолог.

Вазіра Мартазінова і раніше попереджала, що в Україні варто очікувати аномальних погодних явищ – сильних опадів, штормові явища, весняну посуху, короткі морозні періоди з сильними снігопадами.

Загрузка...
попередня статтяДень святого Валентина: Експерти назвали предмети, які не можна дарувати коханим на свято
наступна статтяНаймолодший мольфар із Карпат, який передбачив війну, 3робив сьогодні сенсаційне пророцтво!